Sodelovanje temelji na dveh ciljih, je pred podpisom povedal član uprave družbe Mahle Wilhelm Emperhoff. Mahle potrebuje kvalificirane, ustvarjalne in izkušene kadre, na katerih lahko gradi prihodnost družbe, kajti taki sodelavci jim s svojo strokovnostjo in sposobnostmi pomagajo doseči visoko raven trajnostne rasti in usmerjenosti k inovacijam.

Prav tako pa dolgoročni uspeh temelji tudi na visoko motiviranih in kvalificiranih učiteljih. "Globalizacija, tehnološki napredek, digitalizacija in kompleksni interdisciplinarni procesi kličejo po novih oblikah sodelovanja in prilagodljivih izobraževalno delovnih okoljih," so prepričani v Mahle.

Področja sodelovanja vključujejo izobraževanje in usposabljanje na področju delov in sistemov za motorje z notranjim zgorevanjem, izdelkov motorne elektro opreme, mehatronskih in elektronskih sistemov za toplotno ventilacijo in klimatske naprave, e-mobilnosti, IKT programiranja in krožne ekonomije.

Sodelovanje med podjetjem in šolskim centrom ni časovno omejeno, saj sta partnerja dobro sodelovala tudi že doslej. Na Goriškem vidijo velik ustvarjalni in delovni potencial, njihove prve izkušnje z delovnim okoljem pa so več kot pozitivne. Emperhoff je napovedal tudi določene investicije, predvsem pa omenil štipendiranje nadarjenih dijakov in študentov.

"Šolski center in še prej Tehniški šolski center je vedno dobro sodeloval z Iskro Avtoelektriko, pozneje Letriko, odzivni na naše pobude o sodelovanju so bili tudi novi lastniki, družba Mahle. Kar precej stvari smo se dogovorili tudi z njimi, sodelovanje pa bo potekalo na podoben način kot doslej," je povedal direktor Šolskega centra Nova Gorica Egon Pipan.

Tako bodo v Šolskem centru Nova Gorica še naprej usposabljali zaposlene iz družbe Mahle"Gre za to, da bi radi v našem medpodjetniškem izobraževalnem centru vzpostavili nek center odličnosti, v katerega bi lahko vlagale tako družba Mahle in tudi druge družbe. Če se bomo uspeli dogovoriti za kakšno štipendiranje ali strokovno usposabljanje v tujini, mogoče celo vlaganje v tehnologijo v našem centru pa bo to še toliko boljše," je še dejal Pipan. Letrika ter za usposabljanje naših dijakov in študentov pri njih.

"Gre za to, da bi radi v našem medpodjetniškem izobraževalnem centru vzpostavili nek center odličnosti, v katerega bi lahko vlagale tako družba Mahle in tudi druge družbe. Če se bomo uspeli dogovoriti za kakšno štipendiranje ali strokovno usposabljanje v tujini, mogoče celo vlaganje v tehnologijo v našem centru pa bo to še toliko boljše," je še dejal Pipan.