Kot smo že pisali po predstavitvi startupov pred mediji, gre za deseterico zagonskih podjetij, ki razvijajo rešitve na področju pametnega življenja in zdravja, direktor ABC-pospeševalnika Dejan Roljić pa samozavestno ocenjuje, da so ta podjetja, katerih ekipe prihajajo iz petih evropskih držav, še močnejša, kot so bila v prvi generaciji. »So pa tudi večji 'geeki' in imajo zato več težav s 'pitchanjem',« dodaja njihov krovni mentor.

Nekateri so sicer investicijo prejeli še pred demo dnevom, podjetje Krip.to, ki je razvilo edinstven sistem trgovanja z virtualnim denarjem, pa se že pogovarja tudi o prodaji, vendar o podrobnostih zaradi pogajanj s potencialnim prevzemnikom ne morejo govoriti. Demo dan bo zato tokrat zaprt pred javnostjo, ker nanj prihajajo nekateri pomembni tuji investitorji.

V petek pa se bo v novem podjetniškem zagonskem vozlišču ABC Hub v spodnji etaži Emporiuma pričel še mednarodni poslovni maraton, imenovan International Business Hackathon. Projekt, katerega nosilca sta Business Intelligence Center in ABC Accelerator v sodelovanju z mednarodnimi partnerji, bo trajal vse do sobote, ko bodo tekmovalci iz celega sveta tekmovali v reševanju poslovnega izziva, ki ga je zastavila družba Plastika Skaza. Uvodni nagovor na prvi dan dogodka International Business Hackathon bo imel Patrick Mullane, izvršni direktor HBX, Harvard Business School. Ta je hkrati tudi eden izmed žirantov in bo Slovenijo obiskal prav v ta namen.