Jernej Pavlin je vodenje podjetja ORO MET, ki izdeluje orodne plošče in plošče za stroje ter CNC obdelave, prevzel leta 2009. Pred tem je v podjetju dve leti opravljal dela komercialista. Pravi, da se je v ta posel 'zapel kot nor'. Svoj stil vodenja ocenjuje kot “socialno” vodenje, so zapisali v sporočilu Združenja Manager. 

Noro se je pod njegovim vodstvom razvil tudi ORO MET: iz 1,5 milijona evrov prihodkov od prodaje imajo po šestih letih 12 milijonov evrov prihodkov, z enostavnejših so prešli na bolj kompleksne proizvode, prodrli so na nemško-avstrijsko tržišče… Zadnja tri leta so bili nominirani za gazelo notranjsko-primorske regije, lani so postali bronasta gazela Slovenije.

Gregor Rebolj je 2003 soustanovil podjetje Klika, raziskovalno-razvojni laboratorij za programske rešitve s poudarkom na mobilnih platformah in obdelavi podatkov v realnem času. Klika je leta 2012 postala del švicarske skupine Sportradar, vodilnega svetovnega ponudnika športnih podatkov, Rebolj pa Sportradarjev direktor mobilnih storitev. Pod njegovim vodstvom je Klika zrasla iz petih zaposlenih na skoraj 100, promet se je v zadnjih treh letih povečal za 355 odstotkov, dobiček pa za 245 odstotkov. Okužen z virusom inoviranja želi v prihodnosti ustvariti laboratorij inovacij, v katerem bi raziskovali in preizkušali nove tehnologije, so zapisali v sporočilu Združenja Manager.