Forbes je tokrat prvič v zgodovini sestavil svojo listi  30 under 30 za Evropo in Sršenova je bila na področje tehnologije uvrščena na prvo mesto. "Izredno sem počasščena. To je priznanje zame in sodelavce. Naš glavni cilj bo še naprej omogočiti vsem ženskam, da lažje skrbijo za svoje zdravje. Zdravje je za nas najpozemnejša stvar in to je področje, na katerem bomo vedno delovali in razvijali nove proizvode," je med drugim dejala Urška Sršen.

Hrvaško-slovenski startup Bellabeat, ki zaposluje 85 zaposlenih, ekipe pa imajo v Zagrebu, San Franciscu in kitajskem Dongguanu, razvija tehnološke rešitve za sledenje zdravju uporabnic. Prvi izdelek babywatch so razvili za nosečnice, saj omogoča spremljanje razvoja nerojenega otroka. Podjetja pa zadnji čas osvaja trg z izdelkom leaf. Broška v obliki lista je kot modni dodatek prav tako namenjena ženskam, napravica pa ne spremlja le aktivnosti in spanja uporabnic, ampak tudi njihov menstrualni ciklus, nosečnost in stres, kar je njihova inovacija.

Tudi v prihodnje se bodo v podjetju, ki ga vodi naveza Sandro Mur in Urška Sršen, osredotočali na izdelke za nežnejši spol, saj so odkrili nepokrito tržno nišo. »Ženske so spregledani del uporabnikov. Na trgu je bila velika luknja, potrebe uporabnic pa nepokrite,« je o razlogih za razvoj leafa še pred njegovim prihodom na trg povedala Sršenova. Pri tem je poudarila, da izdelek ni še eden v vrsti, ki spremlja uporabnikovo gibanje, temveč je zasnovan posebej za ženske, saj ga lahko uporabljajo kot modni dodatek v kombinaciji z različnimi stili oblačenja in ga nosijo praktično ob vsaki priložnosti,“ je med drugim pojasnila Urška Sršen.

Bellabeat ima za seboj že vrsto nagrad. Junija lani je prejel nagrado The Europas za najboljši zdravstveni startup. Nagrado sicer podeljujejo na pobudo urednika ameriškega podjetniškega portala TechCrunch Mika Butcherja.