V devetnajsterici so se cene industrijskih proizvodov na mesečni ravni znižale na račun nižjih cen proizvodov za vmesno rabo in energije (po 0,3 odstotka) in cen netrajnih potrošnih dobrin, ki so zdrsnile za 0,2 odstotka. Cene trajnih potrošnih dobrin in investicijskih dobrin se niso spremenile.

V celotni EU gre "zasluga" za znižanje cen 0,6-odstotnemu padcu cen energije, 0,3-odstotnemu zdrsu cen dobrin za vmesno rabo in 0,1-odstotnemu znižanju cen netrajnih potrošnih dobrin. Cene investicijskih dobrin se niso spremenile, cene trajnih potrošnih dobrin pa so se zvišale za 0,1 odstotka.

Med članicami so najhujše padce zabeležili na Cipru, kjer so bile cene novembra v primerjavi z oktobrom nižje za 1,6 odstotka. V Estoniji so se znižale za 1,1 odstotka, na Danskem pa za 0,9 odstotka. Na drugi strani so se industrijske dobrine najbolj podražile na Malti (0,3 odstotka), s po 0,2-odstotno rastjo cen pa so ji sledile Irska, Francija, Latvija in Slovaška.

Na letni ravni so se industrijske cene v evrskem območju novembra pocenile zaradi padca cen energije (-9,4 odstotka), dvoodstotnega padca cen dobrin za vmesno rabo ter 0,3-odstotnega padca cen netrajnih potrošnih dobrin. Investicijske dobrine so se po drugi strani podražile za 0,6 odstotka, trajne potrošne dobrine pa za 0,8 odstotka.

V EU se je energija pocenila za 12 odstotkov, dobrine za vmesno rabo so se pocenile za 1,9 odstotka, netrajne potrošne dobrine pa za 0,2 odstotka. Cene investicijskih dobrin so se zvišale za 0,7 odstotka, cene trajnih potrošnih dobrin pa za 0,9 odstotka.

V letni primerjavi so cene industrijskih dobrin padle v vseh članicah, najbolj pa v Litvi (za devet odstotkov), na Nizozemskem (-8,1 odstotka), v Veliki Britaniji (za sedem odstotkov), v Grčiji (-6,6 odstotka) in na Cipru (-6,4 odstotka). V Sloveniji so v letni primerjavi novembra padle za 1,3 odstotka.