Tako je razvil in ob pomoči strokovnjakov izdelal prvo leseno kombinacijo poganjalca, skiroja in trikolesa v enem. Izdelek je fleksibilna kombinacija najbolj popularnih vozil v zgodnjih otroških letih, ki pripomorejo k razvoju telesnih gibov za vožnjo s kolesom. Hkrati pa igrača pomeni ne le prihranek pri denarju, pač pa tudi prostoru in je tudi okolju prijazna. Lucky 3in1 je namreč samo ena igrača, iz katere lahko naredimo tri, je primerna za otroke od 18 mesecev do petega leta starosti, v celoti pa je izdelana iz lesa.


 

»Razvoj je v začetni fazi tekel sorazmerno hitro, saj sem imel projekt na papirju v mesecu dni, po dobrih dveh mesecih pa že prvi model. Lucky 3in1 je tudi plod podpore prijateljev in družine, torej tako imenovanih treh F (Family, Friends and Fools - družina, prijatelji in naivneži), ki so hkrati pripravljeni požrtvovalno delati, da bo izdelek čim prej prišel na trg. Trenutno še izbiram najbolj primeren prodajni kanal, pa tudi mizarja, ki bi prevzel vlogo partnerja,« pojasnjuje Matjaž Loc, ki se dobro zaveda, da so najbolj naporne faze do uspešne prodaje na trgu še pred njim in ekipo, ki jo še sestavlja.

Potrebuje predvsem podporo v marketingu in prodaji, četudi se je s svojim dekletom in prijateljem med enomesečno kampanjo na Kickstarterju, na kateri sicer Lucky 3in1 ni uspel zbrati predvidenega denarja, veliko naučil. »Kolesa smo prodali v Avstralijo, Singapur in v ZDA, načrtujem, da bi prodaja lahko stekla spomladi tudi v trgovinah. A najprej potrebujem zanesljivega partnerja, ki bo skrbel predvsem za izdelavo koles in bil lastniško soudeležen v podjetju,« je odprtost za partnerstvo izrazil Loc, ki je sicer precej samostojno izdelek pripeljal do faze modela, ki ga je tudi že zaščitil.

»Za celoten izdelek sem praktično poskrbel sam, od dizajna do tehničnega dela. Prijatelj me je naučil računalniškega projektiranja in mi zelo pomagal do končne oblike izdelka, v mizarski delavnici sem skupaj z mojstrom prišel do najbolj primernih rešitev, tudi kolesa so lesena. To je bil res dober učni proces in z nekaj tehničnega znanja sem vse izzive rešil.«

Loc verjame, da lahko Lucky3 in1 pomeni dobro osnovno za nastanek trdnega podjetja, in hkrati prizna, da ima že ideje za nove izdelke, o katerih pa je prezgodaj govoriti. Neuspeh kampanje na Kickstarterju ga ni strl, saj kot športnik dobro prenaša poraze. »Moraš imeti fokus in biti predan svojemu cilju ter res delati s srcem. In sedaj iščem tudi take člane ekipe, ki jim ne bo težko delati več ur na dan, da bo produkt čim prej uspešno na trgu. Nekaj izboljšav je še potrebnih, a spomladi bodo kolesa, ki jih bomo delali iz slovenske bukve in breze, kupcem že na voljo.«