Podjetniški eksperiment je sestavljen iz 13 srečanj v obliki praktičnih delavnic. Šolarji bodo razvijali konkretno idejo, ki si jo zamislijo ob začetku dejavnosti, za popestritev delavnic pa bodo poskrbeli številni podjetniški gostje. Cilj Podjetniškega eksperimenta je, da mladi razvijejo podjetniški in analitični način razmišljanja, razmišljanje v smeri problem-rešitev, inovativnost, kreativnost, sposobnost timskega dela, komunikativnost in javno nastopanje ter sposobnost predstavitve svoje ideje v obliki 'pitcha', pravijo v Primorskem tehnološkem parku.

Podjetniški eksperiment se bo letos zagotovo izvajal  v Novi Gorici, Desklah, Kanalu, Renčah in v Ajdovščini. Lanskima mentorjema Jerneju Rutarju, startup navdušencu in motivatorju, ter Ireni Marc, podjetnici, ki je lansko ekipo osnovnošolk iz Renč pripravila na zmago na podjetniškem tekmovanju POPRI, se bosta pridružila še 2dvanova mentorska obraza; to sta Danijel Volčič, startup mentor številnih podjetniških delavnic in startup vikendov, in Kaja Gulič, startup navdušenka in vodja projektov v spletni agenciji Editor.

Mlada in dinamična ekipa startup mentorjev bo osnovnošolce vodila skozi teorijo in prakso, od ideje do delujočega načrta, s katerim se bodo ekipe lahko pomerile z osnovnošolci iz podobnih interesnih dejavnosti na vseslovenskem podjetniškem tekmovanju POPRI. Osnovnošolci, ki bi želeli obiskovati interesno dejavnost Podjetniški eksperiment, lahko do konca tega tedna kontaktirajo Primorski tehnološki park in se dogovorijo za še kakšno prosto mesto.