Četudi si je Evropska unija do leta 2050 zastavila dokaj jasne cilje, ki med drugim predvidevajo med 80- do 95-odstotno uporabo zelene energije za ogrevanje in hlajenje, je trg toplotnih črpalk, za katere je specializirana tudi Termo-tehnika, še premalo odziven. To je zaznati tudi v Sloveniji, kjer je prodaja črpalk močno upadla tudi zato, ker Ekosklad nakupa toplotnih črpalk ne subvencionira več, prav tako jih po besedah mag. Gregorja Rometa ne bo prihodnje leto.


Izgubo na domačem trgu je Termo-tehnika do danes nadomestila s povečanim izvozom in za letos načrtujejo, da bodo ustvarili okoli 10 milijonov evrov prihodkov, po investiciji v nove prostore v višini šestih milijonov evrov pa pričakujejo tudi dvig dodane vrednosti nad 53 tisoč evrov ter dodatne zaposlitve. Ker Termo-tehnika želi biti na področju trajnostnega razvoja za zgled, novo poslopje, za katerega so od gradbenega dovoljenja do uporabnega dovoljenja potrebovali 18 mesecev, grejejo in ohlajajo s talnim ogrevanjem preko treh toplotnih črpalk. Te za toplotne vire izkoriščajo geotermalno energijo z desetimi zemeljskimi sondami skupne globine več kot en kilometer, podtalnico in zunanji zrak. v zaključen sistem pretoka energije pa so vključili tudi uporabo odpadne toplote iz proizvodnje.

V novem objektu sta več prostora in bistveno boljše pogoje za delo dobila proizvodnja in razvojni laboratorij, ki imata sedaj sodobne proizvodne linije z najnovejšo tehnološko opremo. "Tako lahko sedaj v proizvodnem procesu ugotavljamo puščanja, ki so desetkrat nižja od zakonsko predpisanih. Razvojni laboratorij s testirnima komorama in kalorimetri predstavlja pravi unikum v tem delu Evrope, saj lahko ustvarjamo različne klimatske pogoje od -25 do +40 stopinj Celzija do pri 100-odstotni vlagi ter moči merjencev do 90kW. Vse to po predpisanih standargih, kar nam bo omogočilo bistveno hitrejši in natančnejši razvojni cikel naprav," je  v nagovoru ob uradni otvoritvi prostorov zpostavil Bogdan Kronovšek, direktor podjetja Termo-tehnika, ki je bilo v lertu 2013 prepoznano za bronasto gazelo.

Termo-tehnika letos zaokroža 25-letnico delovanja in je lep primer družinskega podjetja, ki je upravljanje podjetja že preneslo na drugo generacijo. ustanovitelj in sedaj prokurist podjetja Rudi Kronovšek je vodenje Termo-tehnike leta 2010 zaupal sinu Bogdanu kKonovšku, ki je doplotne črpalke in hladilne sisteme razvil za sodobnega uporabnika, ki lahko naprave nadzoruje in upravjja  preko svojega pametnega mobilnega telefona.


Več kot 60 sodelavcev Termo-tehnike dela od maja, ko so se preselili, na 5200 kvadratnih metrih, kar je trikrat več kot prej, kar jim omogoča tudi potrojitev proizvodnje s sedem tisoč na 20 tisoč toplotnih črpalk letno.