Filej je sicer podjetnik že od ranih let. Podjetniška pot ga je v Sloveniji vodila od ustanavljanja študentskega servisa do dela za največje medijske hiše v državi. Vendar je kmalu ugotovil, da je prihodnost na svetovnih trgih, zato je pričel razvijati različne rešitve. Na koncu mu je uspelo s spletno platformo Trainers4me, ki danes deluje predvsem na britanskem trgu. Gre za platformo, kjer uporabnik vpiše, kateri šport ga zanima in v katerem mestu bi se ga naučil, nato pa mu sistem predlaga vanj vpisanje trenerje. Filej je ravno v teh tednih zavrnil investicijo od Virigina Richarda Bransona, v njegov startup pa je letos vložila srbska tenisačica Ana Ivanović. Zakaj je slovitega podjetnika zavrnil, sprejel pa ponudbo Srbkinje, bo Filej zagotovo pojasnil ob jutrišnji kavi. 

Druga gostja, profesorica marketinga na ekonomski fakulteti UNI LJ in avtorica večjega števila strokovnih knjig, bo Maja Konečnik Ruzzier, ki je med drugim na fakulteti učila tudi Fileja. Pred kratkim je skupaj z možem Mitjo Ruzzierjem napisala knjigo Startup branding funnel, ki je tudi prva knjiga izpod peres slovenskih akademikov za startup podjetja. V knjigi sta avtorja razvila sistem za razvoj blagovne znamke. Oba avtorja pa sta znanje iskala po celem svetu – pot ju je zanesla tudi v Silicijevo dolino – in se pogovarjala s podjetniki. Tako je v knjigi zbranih veliko zgodb podjetnikov in njihovih lastnih izkušenj, predvsem sta se veliko pogovarjala s podjetji, ki so kapital skušala pridobiti na platformah za množično financiranje. 

Gosta bosta sicer v pogovoru odgovorila na vprašanja:

- Kako sta startup in blagovna znamka povezana,

- kdaj moramo pričeti razmišljati o blagovni znamki,

- koliko nas stane razvoj blagovne znamke in

- kako prepričati največje zvezde na svetu, da podprejo vaš startup.

Ob koncu dogodka organizatorji, InternetWeek Slovenija, za goste pripravljajo še poseben "cukrček", in sicer jim bodo razdelili kupone za 50 odstotkov popusta pri registraciji na letošnjo Coinvest konferenco, ki se bo čez dva tedna odvijala v Šempetru pri Novi Gorici.