Poletne šole CREA so pod sloganom »Kreativnost in informacijske tehnologije za nove oblike podjetništva« potekale v šestih partnerskih državah, poleg Slovenije še v Estoniji, Italiji, Veliki Britaniji, Nemčiji in Nizozemski, udeležilo pa se jih je več kot 200 mladih nadebudnih podjetnikov. V Sloveniji je poletna šola potekala pod vodstvom RRA Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) in Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani. 

Mednarodnega tekmovanja »ICT Bussiness Idea Contest« so se udeležile zmagovalne ekipe vseh poletnih šol. Slovenijo sta tako zastopali skupina Take it Smooth! z novim pristopom k zdravemu prehranjevanju na delovnem mestu in skupina Homey z inovativno mobilno aplikacijo, ki družine na zabaven način pritegne k opravljanju hišnih opravil. Slednja je s svojo celostno predstavitvijo in inovativno idejo navdušila 14-člansko mednarodno komisijo v sestavi investitorjev, predstavnikov podpornih okolij in partnerskih držav, so sporočili iz RRA LUR in dodali, da so prve tri ekipe za nagrado prejele možnost inkubiranja v enem izmed treh evropskih inkubatorjev, in sicer milanskem PoliHub-u, Poslovenem inkubaturju Tallin ali Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju.

»Nova znanja, razširitev naše mlade ekipe in povezovanje s številnimi strokovnjaki so nam odprli nove priložnosti, kar je pomembna pridobitev sodelovanja v poletni šoli. S to popotnico se bomo lažje in bolj samozavestno podali na nove trge in se pogumneje spopadli s prihajajočimi izzivi« je ob podelitvi nagrade izpostavila Sanja Zepan, članica ekipe Homey, mag. Lilijana Madjar, direktorica RRA LUR, pa je ob zmagi ekipe Homey poudarila, da je uspeh v tako široki mednarodni konkurenci hkrati tudi dokaz, da Ljubljana ustvarja ugodno podporno okolje za razvoj obetajočih mladih podjetnikov: »Glede na uspešne rezultate in pridobljene izkušnje bo prihodnja poletna šola CREA, ki je načrtovana za leto 2016, še boljša in odmevnejša«.