Projekt v vrednosti 2,7 milijona evrov bodo izpeljali skupaj v sodelovanju s partnerji: podjetjem Domel iz Železnikov, Tiskanimi vezji Luznar iz Kranja, raziskovalnim inštitutom Fraunhofer iz Nemčije in francoskim proizvajalcem električnih skuterjev Eccity. GEM motors opravlja naloge koordinatorja.


Ekipa trenutno šteje devet sodelavcev, v prihodnjih štirih mesecih pa jih bodo zaposlili vsaj še pet, med drugimi vodjo razvoja ter vodjo prodaje in marketinga.


Vodja razvoja bo vodil razvojno skupino za elektromotor, skrbel za tehnični razvoj na področju konstrukcije elektromotorja in krmilnika, vodenje razvojnih projektov, prispeval k razvojni strategiji in strategiji intelektualne lastnine podjetja ter sodeloval s strateškimi kupci, dobavitelji in partnerji. Od kandidata se pričakuje vsaj visoka izobrazba s področja elektrotehnike, znanje s področja razvoja elektromotorjev, vodstvene sposobnosti in vsaj sedem let delovnih izkušenj.


Vodja marketinga pa bo med drugim odgovoren za komercializacijo in trženje novega produkta, pridobivanje kupcev in strateških partnerjev, upravljanje blagovne znamke, vodenje promocijskih aktivnosti, upravljanje odnosov z javnostmi, pripravo strategije vstopa na trg ter širitev prodaje na globalnem trgu.


Od kandidata pričakujejo  izobrazbo MBA s tehničnim predznanjem, delovne izkušnje v tujini, znanje vsaj dveh tujih jezikov in pet let delovnih izkušenj. Podjetje bo novima sodelavcema omogočalo stimulativno plačilo in dinamično delo v globalnem okolju. Prijave kandidatov podjetje sprejema na naslov kadri@gemmotors.si.