Tudi letos bo ena pomembnejših prireditev največjega izobraževalnega dogodka za študente Zaposlitveni sejem, na katerem se bodo mladi obiskovalci lahko spoznali z delodajalci, ki bodo ponujali 300 delovnih mest s področij bančništva, financ, zavarovalništva, gradbeništva, arhitekture, kemije, farmacije, marketinga, IT, transporta, nabave in logistike, trgovine, trženja, prodaje, elektrotehnike in elektronike, strojništva in metalurgije, zdravstva in nege ter nekaterih drugih področij.

V okviru izobraževalnega programa se bo odvilo tudi 15 predavanj in predstavitev na temo zaposlovanja, vse od pomena zvez in poznanstev pri iskanju zaposlitve, moči družbenih omrežij pri iskanju zaposlitve in oblik dela do tega, kako se pripraviti in urediti za zaposlitveni razgovor, kakšne so priložnosti in prednosti dela v tujini, katerih sedem korakov je pomembnih na poti do uspeha v podjetništvu ter zakaj je dobro poznati delovno pravo.


Po julijskih podatkih Sursa je stopnja nezaposlenosti med mladimi od 15 do 24 let 25-odstotna, od 25 do 29 let pa 16,9-odstotna. Visoka brezposelnost mladih med drugim spodbuja tudi beg možganov. Zato tudi v želji po boljši zaposljivisti mladih Študentska arena spet v ospredje postavlja tudi podjetništvo. Tako se bo tudi letos mogoče sprehoditi po Start-up aveniji, namenjeni mladim, ki razmišljajo, da bi svojo kariero začeli kar s startupom ali pa že pogumno stopajo po tej poti. Pri tem jim bodo za različne nasvete na voljo tudi številni mladi podjetniki s področij logistike, aplikacij za mobilne naprave ter pohištva in obeskov iz lesa.


Torkovo popoldne ponuja tudi okroglo mizo Kariernih centrov Univerze v Ljubljani, ki so jo naslovili Veze-in-poznanstva odpirajo vrata v zaposlitev! Ključnega pomena namreč ni več, koga pozna iskalec zaposlitve, pač pa, kdo iskalca zaposlitve pozna, torej ali bodoči zaposlovalec v iskalcu zaposlitve vidi dodano vrednost za razvoj podjetja.
»Ne zaposlujemo na priporočila oziroma po posredovanju nekoga od zunaj. V svojo sredino sprejemamo samo ljudi, ki imajo enake vrednote kot naše podjetje, predvsem pa potrebujemo ljudi, ki pripomorejo k širitvi našega podjetja v tujino in nam pomagajo premagovati različne meje, predvsem tiste v glavi,« poudarja Marko Lotrič, direktor družinskega podjetja Lotrič meroslovje, bronaste gazele 2012. Na okrogli mizi bodo med drugim predstavili, kako kadre, ki podpirajo njihov preboj in uspehe v konkurenčnem boju, ki se odvija na globalnem trgu, iščejo in vzgajajo gazele. 


Mlade pa tudi letos čaka nekaj novosti. Prva je tridnevna Mala šola mreženja, v kateri se bodo mladi naučili različnih pristopov, trikov in drugih veščin za uspešno navezovanje stikov in grajenje socialne mreže oziroma socialnega kapitala, druga novost pa bo tako imenovani Stress out park, kjer se bodo mladi obiskovalci lahko razbremenili stresa in napora vsakodnevnih študijskih obveznosti ter se družili ob zabavnih in nenavadnih aktivnostih.