»Gazele seveda vsebinsko središčijo prireditev, saj jih bodo obiskovalci lahko spoznali že ob prihodu pred Linhartovo dvorano, na prireditvi pa bodo skozi film in pogovore na odru spoznali njihove podjetniške zgodbe. Prav skozi sproščene pogovore se jih trudimo predstaviti čim bolj osebno, saj iščemo zgodbe iz njihovega zasebnega življenja, konjičke in družinske anekdote. Teh tudi letos ne bo manjkalo,« pojasnjuje Stražišar.
Odrska postavitev je letos dramaturško in likovno postavljena na mejo med klasičnim in sodobnim. Celostna grafična podoba je zasnovana kot objektiv fotoaparata, iz katerega skače gazela. S podobo fotografskega aparata, obrnjenega v notranjost, je oblikovalka Marica Švagelj želela postaviti nekakšno zrcalo samopodobe, kot neke vrste »selfi«, hkrati pa pokazati tudi na moč medija.


Na odru se bodo prepletli klasična glasba z zabavno, zabavna glasba pa s sodobnimi ritmi beatboxa, jazz baleta in stepa. Nastopile bodo plesalke plesnega kluba Forma, skupina Marko Hatlak&FUNtango, s katero bo nastopil tudi Jošt Lampret, eden od prepoznanih mladih upov Zavarovalnice Triglav, pa Miha Debevec z diatonično harmoniko in Tomaž Rožanec s klasično harmoniko. Za še eno zanimivo doživetje pa bodo poskrbeli beatboxerja Ervin Oppitz - 100-TKA, Urban Civer - Airbag in stepar Amadej Jankovič.


Za vrhunec po razglasitvi zlate gazele pa bo poskrbel več kot 30-članski harmonikarski orkester Pustotnik, ki bo prireditev zaokrožil v skupni točki z vsemi plesalci in beatboxerjema. Tako ne bo manjkala niti Avsenikova Golica. »Letošnje leto je zaznamovala smrt enega največjih glasbenikov našega časa, Slavka Avsenika. Bil je nepozabna gazela v času, ko je bil mednarodni uspeh kot privid. Njegova Golica je najpogosteje izvajana instrumentalna skladba na svetu. Zato sta on in vsestranski inštrument – harmonika – vodilna ideja letošnjega dogajanja na odru in poklona gazelam.«