Gorenjska je tako prispevala zadnjega finalista v izboru Gazela 2015. Zlato, srebrno in bronasto gazelo bodo med šestimi finalisti izbrali 21. oktobra na prireditvi Slovenska gazela 2015, ki bo v Cankarjevem domu v Ljubljani.

In kako je svoj izbor utemeljila metodološka komisija? „Družba Euro-plus je slovenska multinacionalka. Ključni dejavnik za takšen razvoj je bil zasuk, ki ga je naredilo podjetje pred leti, ko je z vizijo ustanovitelja Zvonka Duplančiča prešlo od proizvodne v tržno naravnanost in osredotočenost na kupcu. Leta 2005 so na svetovni zemljevid postavili povsem novo blagovno znamko, NiceLabel. Z njo je gorenjsko podjetje odločno poseglo na mednarodne trge in začelo graditi kulturo multinacionalke. Leta 2013 so hrabro kupili ameriškega distributerja in zastavili globalno rast.

Danes NiceLabel - Euro Plus, ki se je uveljavil kot eno vodilnih svetovnih podjetij na področju programske opreme za profesionalno oblikovanje in tiskanje etiket s črtno kodo in RFID, in upravlja blagovno znamko NiceLabel, izvaža 98 odstotkov svojih storitev in produktov. Programske rešitve in podporo izvajajo za več kot milijon uporabnikov v preko 100 državah. Delujejo na osmih lokacijah, na treh celinah in združujejo multikulturni tim skoraj 100 sodelavcev po vsem svetu. V petih letih (od 2009 do 2014) so prodajo podvojili, kolektiv 43 sodelavcev pa je v Sloveniji lani dosegel zavidljivo dodano vrednost skoraj 75.000 evrov na zaposlenega.

»Zmanjšajte zapletenost in povečajte učinkovitost procesov označevanja,« je vodilo ekipe, ki inovativnost uresničuje z naprednimi pristopi inoviranja. Postajajo pomembni partnerji največjih svetovnih multinacionalk, mnoge med njimi so na seznamu Fortune 500. NiceLabel - Euro Plus se ponaša tudi z odlično A1++ boniteto.