Strokovna komisija bo nato na DEMO večeru 25. oktobra izbrala vsaj 5 udeležencev enomesečnega intenzivnega programa, ki bo trajal od 25. oktobra do 25. novembra. Izbrane ekipe bodo prejele podporo v obliki infrastrukture, vsaj 50 ur svetovanja izkušenih mentorjev in karto za konferenco PODIM. Poleg brezplačnega podjetniškega svetovanja, ugodnega delovnega okolja ter atraktivne ponudbe brezplačnih dogodkov želimo še posebej izpostaviti priložnost za vzpostavitev partnerskega sodelovanja z družbo Večer in drugimi zasebnimi investitorji in partnerji, ki želijo podpreti najperspektivnejše start-upe in jim omogoči hitrejši razvoj produkta in uspešnejši prodor na trg.

Za vse udeležence organizatorji, ki jih podpirata tudi Mestna občina Maribor in družba Večer, pripravljajo še startupovski paket dobrodošlice, ki vsebuje brezplačno svetovanje izkušenih strokovnjakov, brezplačno uporabo startup coworking prostora ter aktivno pomoč pri vključevanju v mariborsko startup sceno. 

Kot je povedal mag. Jure Verhovnik, vodja Tovarne podjemov podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru, “bodo lahko udeleženci jesenske serije Start:up delavnic od domačih in tujih strokovnjakov pridobili specifična znanja s področja poslovnih, tehničnih ali razvojnih vidikov, ki so pomembna za uspešen zagon in rast startup podjetja. Tovarna podjemov tako uresničuje svoje poslanstvo motiviranja, spodbujanja in podpore inovativnemu podjetništvu. V letu 2015 smo skupaj s partnerji oblikovali nadgradnjo programa Start:up Maribor, ki je zastavljen celovito in ambiciozno, in za katerega smo prepričani, da pomeni tisti impulz, ki ga mesto Maribor potrebuje za odločnejši podjetniški zagon. Z načrtovanimi aktivnostmi želimo spodbuditi posameznike in skupine, da usodo vzamejo v lastne roke in da ustvarijo kvalitetno in dolgoročno delovno mesto, ne samo zase, ampak tudi za druge.”

Vzporedno s programom Start:up TURA potekajo tudi srečanja Start:up Müsli, kjer se ob torkih družijo hustlerji, hekerji, dizajnerji in drugi člani mariborske startup skupnosti, katerih imena lahko najdete tudi na spletni strani www.startupmaribor.si, kjer se izgrajuje katalog članov mariborske startup skupnosti.