Zadnjih šest mesecev smo skupaj s Fakulteto za elektrotehniko in njenim Maker Labom sklenili skupno sodelovanje pri nadgradnji otroškega stola Froc. Pod stol smo vgradili senzorje in jih povezali z pametnim telefonom. Sliši se dokaj preprosto, kljub temu pa je bil razvoj kar precej zahteven. Po pol leta skupnega dela nam je uspelo in Smart Froc smo pred nekaj dnevi predstavili na Kickstarterju.

Preden smo produkt predstavili na tej platformi, sem se z marsikom, ki je že šel na ta podvig, tudi pogovarjal in vsi so v en glas poudarjali, da je ta mesec, ko imaš kampanjo na Kickstarterju, zelo naporen in zahteven. Strinjam se z njimi. Pošiljanje na tisoče mailov, sledenje novinarjem na socialnih medijih…in še en kup konstantnih nalog, ki jih moraš opravljati na začetku, je kar precej naporno, ampak se splača. Ne glede na to, kako končaš kampanjo, vsakomur, ki ima produkt, predlagam, da se odpravi na eno iz med platform za množično financiranje. Veliko se naučiš in ogromno pridobiš. Hkrati je to najboljši in najcenejši način, da preizkusiš, ali bo trg sprejel tvoj produkt.

Mi predvsem upamo, da bo o nas kmalu pisal eden izmed tujih medijev, kajti sedaj dobivamo obiskovalce večinoma samo iz Slovenije, ki pa ni naš glavni trg. Smo prvi, ki smo povezali otroški stol z pametnim telefonom, na katerem lahko starši spremljajo otrokovo težo za vsak dan, teden, mesec ali leto in to vse od 6. meseca starosti pa do 10. leta.

Na Kickstarterju pomaga vsaka podpora, tudi tista za 1 dolar. Zakaj? Kickstarter te bolj promovira, če vsak dan dobiš čim več podpornikov, tudi tistih za 1 dolar. Več kot jih dobiš, bolj te bo izpostavljal, kar pa tudi vpliva na končni cilj kampanje. To bo za danes vse, jutri se ponovno beremo. Vsem tistim, ki pa boste 1 dolar namenili našemu projektu na Kickstarterju, se v naprej zahvaljujem.