Na dogodkih bodo udeleženci razvijali podjetniško idejo in se ob tem veliko naučili o timskem delu, ustvarjalnosti in inovativnosti ter podjetništvu. Dogodki bodo potekali pod strokovnim vodstvom izkušenih domačih in tujih podjetniških mentorjev in z uporabo sodobnih orodij in pripomočkov za razvoj podjetne ideje, pojasnjujejo v Spiritu.

Po delavnici bodo udeleženci dobili potrdilo o profesionalnem strokovnem usposabljanju delavcev v vzgoji in izobraževanju, ki se vrednoti z ustreznim številom točk glede na časovno trajanje programa.

V Sloveniji je bilo sicer organiziranih že precej start up vikendov, vendar pa je to prvi posebej za učitelje, profesorje in vodstva šol. Drugod po svetu je to precej pogost način izobraževanja učiteljev, še posebej v ZDA in Južni Ameriki, pravijo organizatorji, počasi pa se seli tudi v Evropo.

Udeležba je brezplačna, obvezne pa so prijave, ki so za prihodnja dva dogodka še odprte na spletni strani www.podjetniski-portal.si, kjer je na voljo tudi več informacij o samem programu startup vikenda.