Predstavniki nominiranih gazel in gazel minulih let se bodo še pred uradnim izborom regijske gazele 2015 sestali z novomeškim županom Gregorjem Macedonijem in Sabino Koleša, generalno direktorico direktorata za podjetništvo, konkurenčnost in tehnologijo na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo. Na njem bodo tudi predstavniki gospodarske diplomacije, bank in zavarovalnic, zato bo dobra priložnost za izmenjavo mnenj o oblikovanju takega podpornega okolja, ki bo podjetjem, ki večinoma izvažajo, omogočalo čim manj ovirano rast. 


Sto najhitreje rastočih podjetij dolenjsko-posavske regije, ki si jih lahko ogledate na seznamu levo, je med letoma 2009 in 2014 ustvarilo 1140 novih delovnih mest, kar pomeni indeks rasti 151. Dodano vrednost so podjetja s seznama sto  najhitreje rastočih podjetij povečala za 86 odstotkov, regija pa za šest odstotkov.

Povprečna dodana vrednost na zaposlenega v sto najhitreje rastočih podjetjih regije ne dosega državnega povprečja, ki je 39.643 evrov, saj znaša pri njih le 37.567 evrov. Imajo pa podjetja dobre obete za prihodnost, saj je njihov kazalnik verjetnosti preživetja kar 82 (od 1 do 100, višji je količnik, manj možnosti je, da bo podjetje zašlo v težave), regijski kazalnik preživetja pa je 51.


Izbor Gazela spremlja tudi razstava projektov in produktov šolarjev in študentov. Tako se bodo predstavili člani ekipe First Lego League Rising Kelts z Gimnazije Novo mesto, ki so se lani odlično odrezali na svetovnem prvenstvu v St. Luisu v ZDA. Mike Kovač, lesni tehnik in skorajšnji študent fakultete za dizajn, bo predstavil lesenjačo, skoraj povsem leseno kolo, ki ga izdelujejo v domači delavnici. S podjetniki in predstavniki gazel  se bodo prišli družit tudi dijaki, ki delujejo v okviru Ustvarjalnika, ter srednješolci in študenti, ki ideje spravljajo v življenje v okviru Zavoda 404.

Za dinamične ritme bodo na prireditvi na odru KC Janeza Trdine poskrbele plesalke Plesnega kluba Forma, večkratne državne prvakinje, plesalec stepa Amadej Jankovič, državni prvak in evropski podprvak, prav tako iz Plesnega kluba Forma, prireditev pa bodo v zaključno fazo pripeljali harmonikarji, ki delujejo po imenom Trio Utrip, spremljal  jih bo slovenski beatboxer Ervin Oppitz.