Po uspešnem letu 2014, ko je podjetje med drugimi podpisalo pogodbi z velikima ameriškima trgovskima verigama Staples in Sears, nadaljuje svojo pot na ameriškem tržišču. “Glede na uspešno lansko leto se je za nas letos zanimalo več investitorjev in smo bili tako rekoč v poziciji, ko smo lahko izbirali, kakšnega poslovnega partnerja podjetje potrebuje,” je povedal Davorin Gabrovec.

Tako Founder Collective, ki je tudi eden izmed prvih investitorjev v Uber – startup, ki drastično spreminja taksi industrijo in je v tem trenutku ocenjen na več kot 40 milijard dolarjev vrednosti, kot tudi Accomplice, prej Atlas Ventures, ki upravlja z več kot dvema milijardama dolarjev premoženja, sta bila nad produktom, ekipo in potencialom rasti navdušena. Področje, na katerega sega Databox, je nekakšen presek mobilnih rešitev, obdelave podatkov in analitike ter velja za eno izmed najbolj perspektivnih panog v IT industriji.

“Databox je v tem segmentu nekaj posebnega, saj iz preobilja poslovnih podatkov, v katerem se utapljajo sodobna podjetja, izlušči najpomembnejše indikatorje poslovanja in o njih sproti obvešča vodilne, ne da bi za to potrebovali veliko tehničnega dela”, je dejal Swami Kumaresan, ki se je pred kratkim Databoxu pridružil kot direktor. Swami Kumaresan je bil pred tem eden ključnih direktorjev v podjetju Carbonite in je podjetju pomagal pri rasti od pet do 400 zaposlenih in $100 Mio letnega prometa ter kasneje tudi pri vstopu na ameriško borzo IPO (Nasdaq: CARB).

Ekipa Databoxa (tako ptujski kot bostonski del) se je v zadnjih nekaj tednih že potrojila in ima trenutno 25 sodelavcev. Prejeti denar bodo v celoti namenili gradnji ekipe in nadaljnjemu razvoju produkta. Podjetje za jesen načrtuje kar nekaj novosti, predvsem še odločnejši korak naprej k preprosti konfiguraciji in povezljivosti Databoxa z drugimi poslovnimi rešitvami z minimalno tehničnega predznanja.