Prvo leto sva dejansko delala še neke plane in šla zvečer kdaj pa kdaj ven. Predlani sva šla celo nekaj hribolazit, lani se že ne spomnim več, če sva počela kaj pametnega, letos pa bo bolj v stilu varčevalnih ukrepov in pospešenega dela. Kot podjetnik se oprimeš vsakega posla, kajti stranke so na prvem mestu.

No, vsaj jaz še nisem tam, da bi si privoščila Out of office replay: Dear Madam/Sir,Thank you very much for this e-mail. I am unfortunately out of office and will not be able to read it before 30.07.2015. Thank you very much for your understanding. Iam looking forward to seeing you in august.

»One man band«, kot sem jaz, je zahteven projekt. Dela ti nikoli ne zmanjka. Če ne opravljaš svojega »core biznisa«, urejaš računovodstvo, spletno stran, Facebook profil, tuhtaš, pišeš, delaš finančne plane, se učiš novih veščin itd itd. In če delaš še od doma je to še težje. Vsaj meni. Bližina kuhinje in sesalca me moti. Čas imaš vedno in nikoli. Za posel in gospodinjstvo. Disciplina je nujna in se je učim.

Čeprav mislim, da sodim med bolj organiziran kader, sem se odzvala na povabilo drage prijateljice Nataše Brunec in šla na delavnico GTD (get things done), ki uči, kako si kakovostno organiziraš delo. Kot kreativec si sicer ne pustim hujših posegov v svoj urejeni kaos, vendar sem povzela nekaj metod, ki mi precej koristijo. In ne motijo kreativnega duha.

Problemi s sesalcem in kuhinjo sicer ostajajo. Upam, da si bom nekoč lahko privoščila nek svoj prostorček, kjer bom lahko sprostila tudi svoj kreativni duh. V mislih imam prostor, ki bo poleg pisarne tudi moj unikatni studio. Ga imam že ugledanega, samo pot do tja moram še prehoditi. Nekaj skalovja bo treba še preplezati, pričakujem tudi kak zdrs. Upam samo, da me ne odnese tok.

In tudi zato out of office replay vsaj letos ne pride v poštev.