Inkubator je z delovanjem začel v poslovni stavbi Stratus, v kratkem se bodo naselili še v nekdanji mestni lekarni in v prostorih nekdanje upravne stavbe rudnika v Kanižarici. Inkubator bo imel skupaj na voljo približno 800 kvadratnim metrov. Približno 300 kvadratnih metrov v Stratusu so namenili storitvenim dejavnostim, v nekdanji lekarniški prostorih so bodo naselili oblikovalci in predelovalci naravnega ter odpadnega materiala, v Kanižarici pa proizvajalci.

V inkubatorju bo živahno že v ponedeljek popoldne, ko bo Tomaž Stritar, podjetniški svetovalce in direktor podjetja Uspešen podjetnik, vodil delavnico Oblikujmo nove družbeno odgovorne podjetniške projekte v Beli kjrajini. V ponedeljek, 16. maja, Lokalna akcijska skupina Dolenjske in Bele krajine ter RIC Bela krajina pripravljajo delavnico, na kateri bodo iskali skupne družbeno odgovorne podjetniške projekte, izdelali konkreten akcijski načrt in časovnico razvoja projektov.

Delavnica se bo odvijala med 17. in 21. uro, prijave sprejemajo na gregor.jevscek@ric-belakrajina.si. Projektni predlogi, ki bodo nastali na delavnici, bodo osnova za prijavo na razpise, ki so namenjeni socialno podjetniškim zagonskim podjetjem.