V območju evra so cene industrijskih izdelkov marca na mesečni ravni navzgor najbolj potiskale cene v energetskem sektorju, ki je beležil 1,2-odstotno rast, za 0,2 odstotka pa so se zvišale tudi cene trajnih potrošnih dobrin. Podoben trend so zasledili v uniji - cene v energetskem sektorju so se zvišale za 1,9 odstotka, cene trajnih potrošnih dobrin pa za 0,2 odstotka. Najvišjo rast cen so zabeležili v Grčiji (+1,8 odstotka), Estoniji (+1,6 odstotka), Belgiji (+1,4 odstotka) in Veliki Britaniji (+1,2 odstotka), največji padec pa na Cipru (-1,6 odstotka), v Litvi in na Slovaškem (v obeh -0,7 odstotka).

Tudi na letni ravni je na gibanje cen v evrskem območju najbolj vplival energetski sektor, ki je zabeležil 12,1-odstotni padec cen. Proizvodi za vmesno uporabo so se pocenili za 2,6 odstotka, netrajne potrošne dobrine pa so bile cenejše za 0,8 odstotka.

V uniji so cene v energetskem sektorju upadle za 13 odstotkov, proizvodi za vmesno uporabo so se pocenili za 2,4 odstotka, netrajne potrošne dobrine pa za 0,7 odstotka. Cene so se znižale v vseh članicah, največji padec pa so zabeležili na Nizozemskem (-10,9 odstotka), v Grčiji (-9 odstotkov), Belgiji in Litvi (v obeh -6,3 odstotka), na Slovaškem (-6,2 odstotka) in Irskem (-5,8 odstotka).