Industrijski indeks Dow Jones se je v prvih 30 minutah trgovanja zvišal za 0,16 odstotka. Indeks 500 največjih ameriških podjetij S&P 500 je doslej pridobil 0,15 odstotka, tehnološki indeks Nasdaq pa je na 0,09 odstotka nižji ravni kot v petek.

Iz Halliburtona so danes sporočili, da so se zaradi vztrajno nizkih cen nafte in nasprotovanja države odpovedali prevzemu domačega tekmeca Baker Hughes. Zaradi razveljavitve novembra 2014 sklenjenega sporazuma o združitvi bo moral Halliburton manjšemu tekmecu plačati pogodbeno kazen v višini 3,5 milijarde dolarjev.

Vlagateljev novica ni preveč razburila. Tako so se delnice Halliburtona doslej podražile že za 2,71 odstotka, delnice Baker Hughesa pa so na 0,30 odstotka nižji ravni kot v petek.

Pozornosti vlagateljev so deležne tudi delnice investicijske družbe Berkshire Hathaway, ki so se doslej podražile za 0,58 odstotka. Družba v lasti ameriškega investitorja Warrena Buffetta je v prvem četrtletju povečala čisti dobiček v primerjavi z enakim obdobjem lani za osem odstotkov na 5,6 milijarde dolarjev.

Tečaji delnic na pomembnejših borzah v Evropi se danes zvišujejo. V Frankfurtu se je indeks DAX doslej zvišal za 0,71 odstotka, v Parizu pa indeks CAC 40 za 0,23 odstotka. Na borzi v Londonu danes ne trgujejo.