Med slednjimi je Sašo Kastelic, ki prihaja iz Trbovelj, iz Zasavja pa na primer izvira tudi srce ekipe Chipolo, ki je svoja zagonska sredstva prav tako zelo uspešno zbirala na kickstarterju, podjetje pa ustvarja že več kot dva milijona evrov in pol prihodkov. Na kickstarterju ima drugi teden kampanjo tudi Kastelic, ki se predstavlja z okolju in uporabniku prijazno rešitvijo za stoječe delo z računalnikom. Kastelic je namreč zasnoval switch stance, prenosno stoječo mizo za računalnik iz kartona, zaradi česar je miza lahka in preprosto zložljiva ter se ponaša z nizko ceno. Svoj cilj, 4500 dolarjev, je v preteklih dneh že dosegel, kampanjo pa bo končal sedmega maja.



»Vzgib za inovacijo je bil zelo enostaven – sedenje je škodljivejše od kajenja,« na kratko pojasni Kastelic. »Danes veliko časa preživimo za računalnikom, v sedečem položaju. Praktično vse raziskave na to temo so ugotovile, da je sedenje zelo škodljivo, povezano z nekaterimi hudimi zdravstvenimi tveganji, od bolečin v križu do čezmerne teže in celo sladkorne bolezni. Rešitev je, da med delom menjamo položaj iz sedečega v stoječega in nazaj,« pravi Kastelic in dodaja, da sicer tovrstne  mize že obstajajo, a so drage, saj najboljši modeli stanejo tudi 1000 evrov in več, poleg tega pa niso prenosne.



Prvih sto podpornikov je mizo že naročilo po ceni 22 dolarjev, za naslednjih 300 podpornikov bo desetino višja. Ker je čas proizvodnje, za katero skrbi Kasteličev zunanji partner, kratek, bodo prvi naročniki mize dobili že teden dni po končani kampanji, torej v začetku druge polovice maja.



Zaradi narave proizvoda je switch stance denimo zelo primeren za coworking prostore ali odprte pisarne, kjer dela več ljudi za eno mizo. »Switch stance je prenosna, poceni rešitev za ljudi, ki bi radi pred nakupom drage mize preizkusili vse prednosti stanja ali pa ne morejo oziroma ne želijo zamenjati obstoječe mize. Idealen je tudi za vse, ki delajo od doma in želijo na hitro spremeniti svojo mizo v stoječo,« poudarja Kastelic.