Visionect, ki je specializiran za razvoj brezžičnih energetsko varčnih elektronskih tabel z zasloni iz elektronskega papirja, utrdil pa se je kot pomemben ponudnik storitev na elektronskem papirju predvsem na področju prometnih znakov in obvestil, namerava zaradi povečanega obsega dela in sodelovanja pri različnih projektih digitalnega označevanja letos svojo 35-člansko ekipo sodelavcev podvojiti.

Trenutno iščejo izkušenega razvijalca strojne opreme, izkušene razvijalce in mlajše razvijalce celostnih rešitev, pomočnika v proizvodnji ter mlajšega sodelavca v oddelku za testiranje. Prijave preko obrazca na svoji spletni strani sprejemajo do konca aprila.


Čakajo na odločitev v Londonu

Visionect, ki se je dve leti nazaj začel uveljavljati na področju elektronskih prometnih znakov, ki odpirajo vse več priložnosti za razvoj inovativne cestne signalizacije tudi v prihodnje, pilotne projekte pa je zagnal tako Veliki Britaniji, ZDA, Kanadi, v Jugovzhodni Aziji, kot tudi v Italiji in Franciji, je v Londonu že lani označil tudi prva avtobusna postajališča s tablami z informacijami o prihodih avtobusov ter nekaj avtobusov. Če bo pilotni projekt uspešen, bi to pomenilo kar 19.000 e-papir avtobusnih postaj, na katerih vozi osem tisoč avtobusov. V kateri fazi je projekt, ne želijo povedati.

Prav tako ne delijo dodatnih informacij v zvezi s tablico Joan, ki se je minuli teden okitila že s četrto nagrado. Zanjo so visionectovci prejeli prestižno oblikovalsko nagrado Red Dot Award za najboljši produktni dizajn. Joan, energetsko varčno pametno tablico za urejanje sestankov iz elektronskega papirja, ki jo je mogoče integrirati v že obstoječe koledarje podjetja, vse bolj zanimiva pa postaja tudi za muzeje za označevanje eksponatov, saj ponoči ne oddaja svetlobe, je bila izbrana med 5200 izdelki iz 57 držav sveta.
 

Zelo varčna Joan

Za Joan so februarja že prejeli nagrado #IoTAwards v kategoriji najboljši podjetniški izdelek po izboru ljudstva na mednarodnem izboru Internet of Things Awards, lani je Joan prejela nagrado za najboljši uporabniški vmesnik na 7. bienalu vidnih sporočil Slovenije ter prestižno nagrado Innovation Award mednarodnega sejma zabavne elektronike CES 2016 v Las Vegasu v kategoriji eko dizajna in trajnosti.

Joan je lahko z magnetom, torej brez vrtanja ali lepljenja, pritrjena na vrata sejne sobe in zagotavlja seznanjanje z zasedenostjo sobe. Posebne namestitve oziroma električna napeljava torej niso potrebne, razen povezave z internetom, kamor zaposleni v podjetju zapisujejo dneve in ure sestankov.

Med naročniki je več deset večjih mednarodnih podjetij, kot so Ikea, Starbucks, BMW,  Microsoft, Hyundai, Dreamworks, The Huffington Post in Dell in druga. Nedavno so večjo pošiljko tablic Joan že poslali v ZDA, koliko naročil imajo za letos in kolikšen delež v celotnih prihodkih pomeni prodaja tablic, v Visionectu ne želijo povedati. Povedali so le, da prodaja Joan, ki je v celoti plod slovenskega znanja, eksponentno raste in da so nad naročili navdušeni.


Nagrade vplivajo na prodajo

»Prestižne mednarodne nagrade neposredno vplivajo na povečano zanimanje za naše izdelke, saj gradijo prepoznavnost naše znamke na globalnem trgu, hkrati pa ozaveščajo potencialne kupce o vseh prednostih naših izdelkov, ki so med drugim energetsko izjemno varčni. Joan na primer v primerjavi s konkurenčnimi rešitvami porabi za 99 odstotkov manj energije. Ni nam potrebno obsežno razlagati o prednostih Joan. Zadostuje, da povemo, da smo bili nagrajeni z Red Dot,“ med drugim pravi Urša Primožič, ki je v Visionectu odgovorna za stike z javnostmi. Letos, v osmem letu delovanja, naj bi se sicer Visionectovi prihodki povzpeli k prvemu milijonu evrov.