Mladi v treh starostnih kategorijah; študenti ter mladi do 29. leta, ki še nimajo svojega podjetja, srednješolci in osnovnošolci (od 7. do 9. razreda), lahko svojo podjetniško idejo, oddajo do 15. marca elektronsko (popri@primorski-tp.si) ali po pošti na naslov Primorskega tehnološkega parka. Podjetniško idejo je potrebno podrobneje obrazložiti v pripravljeni predlogi, ki jo najdejo na spletni strani tekmovanja (www.popri.si).

»Od tekmovalcev ne zahtevamo poslovnega načrta, ki je predolg, zastarel in pogosto sam sebi namen. Iščemo razumevanje metodologije vitkega podjetništva (lean), ki nas uči, da moramo svoje ideje, preden jih želimo uresničiti, spremeniti v najbolj osnovni prototip in preveriti zanimanje pri svojih potencialnih kupcih. Z vnaprej potrjeno idejo pri kupcih si povečamo uspešnost na trgu, tako kot to počnejo uspešna prebojna startup podjetja po svetu,« pravi vodja tekmovanja Maja Rajer Obid, iz Primorskega tehnološkega parka. Metodologija, ki v središče delovanja ne postavlja razvoja izdelka, temveč razumevanje potreb kupcev, njihovih problemov in želja, se je izkazala za uporabno tako pri mladih, kot tudi ustaljenih podjetjih in organizacijah.

..................

Od tekmovalcev ne zahtevamo poslovnega načrta, ki je predolg, zastarel in pogosto sam sebi namen. Iščemo razumevanje metodologije vitkega podjetništva (lean), ki nas uči, da moramo svoje ideje, preden jih želimo uresničiti, spremeniti v najbolj osnovni prototip in preveriti zanimanje pri svojih potencialnih kupcih.

Maja Rajer Obid

......................

Prijavi na tekmovanje sledi ocenjevanje idej, ki ga bo izvedla 24 članska regionalna strokovna komisija, sestavljena iz podjetnikov, pedagoških delavcev, predavateljev in startup mentorjev. 12 polfinalistov bo povabljenih na predstavitev podjetniških idej, ki bo 31. marca 2016, z začetkom ob 13.30 v Primorskem tehnološkem parku. Predstavitev bo potekala v obliki „pitchev“ (5-minutnih predstavitev) pred nacionalno strokovno komisijo. Zmagovalci tekmovanja bodo ostali neznani do slavnostne zaključne prireditve, ki bo 18. aprila, ob 18. uri, v SNG Nova Gorica. Nagradni sklad tekmovanja je 5000 evrov.

V desetih letih se je na tekmovanje POPRI prijavilo 1760 mladih, s 740 podjetniškimi idejami in inovativnimi izdelki, pri tem pa je sodelovalo 250 mentorjev.

Več na spletni strani: http://www.popri.si/, Facebook: www.facebook.com/popripop in na spletni strani: http://www.popri.si/, Facebook: www.facebook.com/popripopri.