Prednost platforme je, da bo bolj lokalno usmerjena, napoveduje Matej Rauh. Pobudnik za slovensko platformo je dobil navdih med študijem na Islandiji, kjer od leta 2012 deluje platforma karolinafund. Prednost platforme adrifund bo tudi ta, da bo prijaviteljem omogočala enostavno komuniciranje in možnost osebnega srečanja z ekipo. Na tak način naj bi možnost sodelovanja dobili tudi manjši projekti, za katere spletna kampanja na tujih platformah iz različnih razlogov ni primerna ali predstavlja prevelik izziv.


Rauh slovesen začetek adrifunda napoveduje za predvidoma zadnjo marčevsko sredo, na njej bodo tudi vse prve ekipe s svojimi projekti. »Adrifund ne bo omejen samo na Slovenijo, a nekje je treba začeti. Najprej bomo osredotočeni na slovenske projekte, vsaka ekipa pa se bo sama odločila, ali bo kampanja v slovenščini ali angleščini. Ekipa bo od uspešno zaključene kampanje računala 5 odstotkov zbranega denarja in DDV, medtem ko bo provizija za stroške obdelovanja plačil 1,4-odstotna + DDV in 0,20 evra + DDV na posamezno transakcijo podpornikov,« pojasnjuje Rauh.


Sicer pa bodo slovenskim in tujim prijaviteljem ponujali tudi svetovanje, vse od priprav do izpeljave spletne kampanje. Tudi na tej platformi bo pomemben krog podpornikov, ki jih bo morala ekipa pritegniti še pred uradnim začetkom kampanje.