Le nekaj mesecev po tem, ko se je svet nasmihal ob posnetku opravičila, ki sta ga zaradi tihotapljenja psa v Avstralijo morala posneti zakonca Amber Heard in Johnny Depp, se je izkazalo, da na posnetku nista bila videti kot zapornika zaradi utrujenosti, temveč zato, ker je v zakonu škripalo. Te dni je Amber Heard vložila zahtevo za ločitev, in to po vsega 15 mesecih zakona. Razlog naj bi bil, da jo je Johnny Depp udaril in se tudi sicer do nje vedel nasilno, igralca pa je zaradi družinskega nasilja naznanila policiji v Los Angelesu.

Prepoved približevanja, a brez preživnine

Trenutno ima Johnny Depp prepoved približevanja ženi, odvetniški ekipi zakoncev pa v veliko veselje tračarskih medijev umazano perilo pereta v javnosti. Tako so se tudi nemudoma pojavile objave, da povod za ločitev ni Deppovo nasilje, temveč biseksualnost Amber Heard. Prav tako so igralki zamerili, da je vlogo za ločitev vložila le nekaj dni po smrti matere Johnnyja Deppa. Njegova odvetnica je medijem zatrdila, da so vse ženine obtožbe o nasilju neutemeljene in le del taktike, kako si zagotoviti večji kos pri delitvi premoženja. Napovedujejo namreč, da bo njuna ločitev ena dražjih. Par ni imel predporočne pogodbe. Deppovo premoženje je ocenjeno na 400 milijonov dolarjev, medtem ko naj bi Amber Heard imela približno 5 milijonov dolarjev premoženja. Ob vlogi zahteve za ločitev je nemudoma zahtevala tudi preživnino, ki pa jo je sodišče zavrnilo.

Med najdražje ločitve sicer sodi ločitev Romana in Irine Ambramovič, ki sta se ločila leta 2007 po šestnajstih letih zakona. Natančna vsota ni znana, a ker je Roman Abramovič večino svojega bogastva pridobil v času zakona, je bivša žena dobila več milijard vreden ček. Draga je bila tudi ločitev Bernieja in Slavice Ecclestone, a na veliko presenečenje po 24 letih zakona Bernie ni plačal Slavici, temveč obratno. A to le zato, ker je šef formule ena večino denarja shranil v skladih na ženino ime. Zajeten ček je dobila tudi Jerry Hall, ko se je po 22 letih razšla z Mickom Jaggerjem, in sicer okoli 35 milijonov evrov. Ena najbolj razvpitih pa je bila ločitev Paula McCartneyja in Heather Mills. Tudi ta zakon se je končal hitro, bivša gospa McCartney je zahtevala 130 milijonov evrov, a jih je dobila le 18, posest, vredno deset milijonov, in 40.000 evrov preživnine na leto. Ogorčena Millsova je ob objavi sporazuma odvetniku bivšega moža v obraz pljusknila kozarec vode.