Redko katere žuželke uživajo med ljudmi tako velik ugled, kot so si ga s svojim pridnim delom v zadnjih nekaj tisočletjih prislužile čebele. Prvi razlog se nedvomno nahaja v okusnem medu, ki ga proizvajajo. Še pomembnejši pa je njihov vpliv na razmnoževanje rastlin. Predvsem tistih, ki končajo na naših krožnikih. So pa hkrati tudi znane po tem, da jih ni pametno izzivati, saj so njihovi piki izjemno boleči. Za čebele pa tudi usodni.

Čeprav na podlagi naštetih podatkov mnogi menijo, da dokaj dobro poznajo čebele, pa le redki vedo, kako se čebele razvijejo v odrasle nabiralke cvetnega prahu. Tu je na pomoč priskočil ameriški fotograf indijskega porekla Anand Varma, ki je v sodelovanju z National Geographicom uspel ujeti posnetke prvih 21 dni razvoja čebel.

Video, ki strni 21 dni v vsega 60 sekund, prikazuje razvoj čebele od jajčeca do odraslosti. Na posnetkih pa je ujeta tudi parazitska varoja, ki velja za največjo grožnjo čebelam. Varoja namreč mladim čebelam v razvoju srka kri in jim s tem slabi odpornost.