Minuli petek je na Hrvaškem završalo: k njim naj bi na počitnice prišel najboljši med najboljšimi Lionel Messi. Njegovi asistenti naj bi se zanimali za najem vile Sancta Domenica v Sveti Nedjelji na Hvaru. Tako se je hvalil lastnik vile tik ob morju, ki premore bazen, savno, zasebno plažo, podzemno garažo, letno kuhinjo, pet spalnic in enako število kopalnic. Hrvati so bili prepričani, da je nogometnega boga za hvarske počitnice navdušil njegov soigralec v Barceloni Ivan Rakitić, ki je v reklamne namene nogometne zvezdnike Barcelone navadil tudi na legendarne čokoladne piškote domačica.

Nekaj dni po objavi senzacionalne novice o Messijevih počitnicah pa je sledil šok – Argentinec z družino ne bo prišel na Hvar. Razlog? Objava v medijih. In s tem povezana publiciteta ter varnostna vprašanja, kar je preprosto pomenilo, da Messijeva družina kljub odmaknjenosti vile ne bi mogla uživati v počitnicah, ker bi jih oblegali fotografi in oboževalci. Hrvati so seveda jezni na lastnika vile, ki je namesto tega, da bi zaslovela celotna država, naredil reklamo le zase. Kajti Messi fotografije svojih počitnic objavlja na twitterju in instagramu, ki mu sledi 84 milijonov ljudi – boljše reklame si hrvaška obala ne bi mogla kupiti.

Ibiza, Karibi, Italija

Sploh pa – kje sicer dopustuje Lionel Messi? Najprej je treba vedeti, da so njegove počitnice še krajše kot počitnice prekarnih delavcev – navadno ima teden dni počitnic, potem pa še kup sponzorskih obveznosti. Pred dvema letoma je denimo poleti, ko naj bi bil na počitnicah in ni imel tekmovalnih obveznosti, prepotoval 90.000 kilometrov od Argentine, Ekvadorja, Gvatemale, Senegala, Kolumbije, Peruja do ZDA, vmes pa je bil res na počitnicah v Italiji, ki se jih je na twitterju razveselil kot otrok z zapisom: »Vacaciones! Počitnice! – LIO« S partnerico – kljub govoricam nista poročena – Antonello Roccuzzo sta najela jahto in skupaj s tedaj 20-mesečnim sinom Thiagom križarila ob italijanski obali med Caprijem in Laziom, se sončila, sin je na plaži pokazal prve nogometne brce, gospo pa je nogometaš odpeljal po nakupih v butike Dolce&Gabbana.

Lani za božič v Dubaju

Z nekaj izjemami – recimo lanskim nekajdnevnim solo skokom v Gabon – so Messijeve počitniške destinacije res predvidljive. Priznal je tudi, da ima rad poležavanje na plaži, kar si privošči tudi v prostih dneh med nogometnimi prvenstvi – v Braziliji je tako poležaval na Copacabani. Predlani je bil julija na Ibizi, kjer je počitnikoval skupaj s Cescom Fabregasom. Tudi takrat so najeli jahto, oba nogometaša pa sta se že po enem tednu sončenja pompozno vrnila v Barcelono na treninge in sponzorske obveznosti. Na Ibizo je svoje dekle peljal tudi na prve uradne skupne počitnice leta 2011 in takrat so medmrežje zažgale njene fotografije v bikiniju, Messiju pa so zavidali vsi moški sveta.

Pravzaprav sta se z Antonello zbližala med enimi od njegovih argentinskih počitnic. V rodni Rosario se Messi ponavadi vrača med božičnimi prazniki – razen lani, ko je božič preživel v Dubaju – in enkrat med temi dnevi sta prijatelja od otroštva spoznala, da sta zaljubljena. Od takrat seveda dopustujeta skupaj, zdaj z dvema sinovoma. Z argentinskih počitnic rad skoči tudi na Karibe, kjer so ga lani poleti zalotili na otokih Turks in Caicos, kako se ležerno sonči ob bazenu in se sprehaja po ulicah turističnega naselja. Seveda ni šlo brez fotografiranja z oboževalci, ki so nato fotografije veselo objavljali na medmrežju. In to je verjetno razlog, zakaj po objavi v medijih Messi ne bo prišel na Hvar. Tako so letošnje Messijeve počitnice še skrivnost.