Conteja so italijanske oblasti preiskovale, ker naj bi v sezoni 2010/2011 kot trener Sienne vedel za nameščeno tekmo med njegovo ekipo in Albinoleffejem, a tega ni prijavil. Zaradi nogometne afere, v katero je bilo vpletenih več kot sto nogometnih delavcev, je bil Conte leto kasneje s strani Italijanske nogometne zveze suspendiran za 10 mesecev, vendar so mu kazen po pritožbi skrajšali na šest mesecev.

Primer je epilog dobil danes, ko je sodišče v Cremoni zavrnilo zahtevo tožilca Roberta Di Martina, da se italijanskega selektorja kaznuje s polletno pogojno kaznijo in denarno globo v višini osem tisoč evrov. »V veliko zadovoljstvo mi je bilo, ko sem izvedel, da je sodišče v Cremoni oprostilo Antonia Conteja,« je oprostilno sodbo 46-letnika kot tudi njegovega dolgoletnega pomočnika Angela Alessia komentiral predsednik Italijanske nogometne zveze Carlo Tavecchio. »Moja vera vanj ni bila nikoli omajana. Sedaj smo vsi še toliko bolj osredotočeni na evropsko prvenstvo.«

Če se nekdanji trener Juventusa sedaj lahko v celoti posveti pripravam svoje reprezentance na evropsko prvenstvo, pa številni vpleteni v korupcijsko afero na končni razplet še vedno čakajo. Med osumljenimi poskusa prirejanja nogometnih izidov so med drugimi tudi nekdanji igralci elitnega italijanskega prvenstva Signori, Cristiano Doni, Gigi Sartor in Mauro Bressan kot tudi kapetan rimskega Lazia Stefano Mauri.