Kulisa na derbiju v dvorani Tabor je bila bolj žalostna, kajti na tribunah se je zbralo le okoli 500 gledalcev. Sodniško pravico sta delili Hrvatici Helena Crnojević in Emina Kostecki Radić, sestrični iz Kutine, ki sta lani v razmiku le treh dni rodili hčerki, delegatka pa je bila nekdanja rokometašica in reprezentantka Deja Doler Ivanović. Gostitelji so kljub zdravstvenim težavam zaigrali v popolni zasedbi, tudi s Srbom Vojislavom Brajovićem, ki ga je klub kaznoval z enomesečnim suspenzom, ker je želel kljub veljavni pogodbi predčasno zapustiti ekipo, pri Celjanih pa so zaradi poškodb manjkali Arthur Patrianova (koleno), Marko Dujmovič (rame) in Luka Dobelšek (bolečine v vratu).

Mariborčani so v 12. minuti zadnjič vodili s 5:4, nato pa so Celjani povsem zagospodarili na igrišču. Na krilih razpoloženega vratarja Urbana Lesjaka (skupaj 17 obramb) je prednost pivovarjev vztrajno naraščala, in ko so po desetih minutah drugega polčasa povedli z 20:14, je bilo jasno, da so Mariborčani dotolčeni. Sredi drugega dela je prednost prvič narasla na deset (25:15), malce kasneje pa je Jaka Malus, ki so ga Celjani pred nekaj tedni potegnili s posode v Slovenj Gradcu, s svojim prvim zadetkom postal najboljši strelec lige (do včeraj sta jih imela z Jernejem Papežem iz Krke po 165). Rekordno prednost 17 zadetkov so si gostje, ki so imeli kar 76-odstotno učinkovitost pri strelih na gol, gostitelji pa le 39-odstotno, priigrali v zadnji minuti, ko je Tilen Kodrin s svojim petim golom iz petih poskusov – vse je dosegel v drugem polčasu – zadel za neverjetnih 34:17.

Gorenje je doma nadigralo Ribničane (31:23) in po treh krogih ostaja edino z maksimalnim izkupičkom. V dvoboju ekip, ki v prvih dveh krogih nista osvojili niti točke, je Koper v Bonifiki nadigral Škofjeločane (29:23) in se le na točko približal četrtemu mestu, na katerem je trenutno Ribnica in ki še kot zadnje pelje v Evropo v naslednji sezoni.

Izidi 3. kroga: Maribor – Celje Pivovarna Laško 18:34 (11:14, Špelić 5, Poklar in Hrastnik po 3; Janc 8, Mlakar 7, Kodrin 5), Gorenje – Riko Ribnica 31:23 (17:11, Cehte, Medved in Šoštarič po 6; Leban 5, Grebenc in Henigman po 4), Koper 2013 – Loka 29:23 (13:12, Krečič 7, Smolnik 6; Bogdanič-Jenko 8, Kavčič 6), pari prihodnjega kroga (sobota, 7. maj): Maribor – Gorenje (17), Celje PL – Loka (18), Ribnica – Koper (19).