Namesto Olimpiji so Mariborčani pritisk naložili sami sebi. Tokrat so vsaj remizirali in ne izgubili na štajerskem derbiju v Celju, toda v soboto so še optimisti grizli ustnico, ko so spremljali deja vu ključnega dela sezone – nebogljeni Maribor. Viole, ki so ob podpori z vzhoda letos rekordno obiskane Arene Petrol spodbujale vso tekmo, so takoj po tekmi pospravile transparente in obrnile hrbet.

Uvodnih petnajst minut lahko Darka Milaniča pred derbijem resno skrbi. Pogumni Celjani so stresli prečko raztresenih gostov, ko je Žiga Kous skoraj presenetil spet trhlega Jasmina Handanovića. Nič od napadalne igre, ki jo je obetala tokratna postava. »Realizacija je pešala, žoga ni hotela v gol, bili smo nevarni, imeli posest, ampak ni nam uspelo zadeti,« je tekmo iz zadnje vrste videl Denis Šme. Čeprav je prišel pozimi, ve, da je še en tako kisel remi neuspeh. Pravi, da je želja po naslovu v slačilnici sicer enormna, ampak kje se je potem zataknilo? »Ne bi rekel, da nam je manjkalo energije. Celje so v formi in seriji dobrih rezultatov...« Niti Darko Milanič ni imel odgovora, zakaj je šele na koncu Maribor šel na juriš: »Igrali smo zadržano in prepočasi. Ko smo imeli posest, nismo znali lomiti tekmeca.«

Pod Robertom Pevnikom je v celjski slačilnici več smeha, kompaktno igrajo kot organizirano moštvo, ki se ves čas očitno bolje zaveda stanja na lestvici. »Točka pomeni veliko, borimo se za obstanek,« je bil dobre volje trener Robert Pevnik, ki na zdaj že šestih tekmah ne pozna poraza. »Mogoče smo jih malo presenetili z našo agresivno igro,« je presenetilo še Matica Kotnika, ki je zlahka ukrotil poskusa Marcosa Tavaresa in Dareta Vršiča, ki sta na silo zaman skušala s streli od daleč, ko po bokih (Sallalich, Janković) nikakor ni šlo.

»Na derbi gremo po tri točke, drugega nam ne preostane. Upam, da se bo ekipa pravilno odzvala,« se v dvoboj z Olimpijo podaja Šme. Dobro pozna Rodolfa Vanolija, zato pričakuje strnjene Ljubljančane: »Poznam njegove metode in prijeme, skušal bom predati čim več informacij našemu trenerju.« Toda Milanič, ki je na koncu poskušal celo z Amirjem Derviševićem kot rešitvijo v napadu, ima trenutno (pre)več dela spraviti več iz svojih fantov.