Sunday Times vsako leto sestavi seznam najbogatejših glasbenikov v Veliki Britaniji in na Irskem. A tudi na tej lestvici je opazna razlika med ženskimi in moškimi glasbeniki. Na lestvici petdesetih najbogatejših je zelo malo žensk. Za najbogatejšo velja Irka Enya, katere premoženje je ocenjeno na 91 milijonov funtov. Tik za njo je Adele, ki velja za najbogatejšo britansko glasbenico in katere premoženje je ocenjeno na 85 milijonov funtov. V enem letu, po objavi novega albuma novembra lani, se je njeno premoženje povečalo za 35 milijonov funtov. Tako je 27-letna pevka že peto leto po vrsti na vrhu seznama glasbenih bogatašev, mlajših od 30 let. A kljub temu jo njeno bogastvo in dejstvo, da je najbogatejša britanska glasbenica, uvršča šele na 30. mesto lestvice.

Najbogatejši glasbenik na lestvici je Paul McCartney. Lani se mu je premoženje povečalo za 30 milijonov funtov in je sedaj vreden 760 milijonov funtov. Res pa je, da se mu je v zadnjem letu premoženje povečalo predvsem na račun njegove žene Nancy Shevell, ki je podpredsednica velikega družinskega transportnega podjetja, katerega delnice ima po poroki tudi McCartney. Tik za McCartneyjem je na drugem mestu lord Lloyd Webber s 715 milijoni funtov premoženja. V prvi deseterici so še vsi preostali članih Beatlesov oziroma njihovi dediči, čeprav so skupno najbogatejši bend Rolling Stones s 630 milijoni funtov. Med bogataši so še Elton John, U2, Sting in plesalec ter koreograf Riverdancea Michael Flatley.

Melania želi, da Donald neha tvitati

Če kaj, potem zna Donald Trump zelo dobro uporabljati družbena omrežja. Odkar je pred šestimi leti začel tvitati, je svoj račun na twitterju spremenil v »osebni časopis«, kot se je rad pohvalil. Objavi okoli deset tvitov na dan. V njih se promovira, napada nasprotnike in trosi svoje kontroverzne misli ne glede na to, ali svet to želi ali ne. Njegovi tviti so velikokrat razumljeni kot parodija, a so na žalost resnični. Prav tako je težko izbrati njegove najbolj razvpite tvite, saj jih je toliko, da je konkurenca hujša kot na tekmovanju za miss universe ali v knjigi bušizmov. Denimo: »Moji stari starši niso zato prepotovali poti iz Nemčije, da bi videli, kako Ameriko preplavljajo imigranti.« Ali pa: »Ljudje so ponoreli zaradi mojih tvitov o dietni kokakoli. A bodimo realni – stvar ne deluje. Naredi te lačnega.« Predvsem so takšni citati poskrbeli za to, da ima ameriški bogataš skoraj osem milijonov sledilcev na twitterju.

O njegovem tvitanju je končno povedala svoje mnenje tudi Melania Trump. V oddaji Today Show so priredili posebno oddajo s Trumpom in njegovo družino. Na odru so tako poleg Donalda sedeli še žena Melania in otroci Donald ml., Ivanka, Eric ter Tiffany. Na veliko začudenje je bil Donald Trump skoraj polovico oddaje tiho, tako da je o njem govorila njegova družina. Ko je voditeljica Melanio vprašala, za katero navado bi rada, da bi jo njen mož opustil, očitno piarovci niso pripravili odgovora na to vprašanje in je bila Melania celo spontana. Za hip je obmolknila, nato pa odgovorila: »Naj pomislim... tvitanje.« Po tem sta se oba prešerno zasmejala.

Johnny Depp, tihotapec psov

Vsakdo, ki je že bil v Avstraliji, ve, da ima država zelo stroga pravila karantene – na celino ne sme nobena žival, ne da bi prej bivala v karanteni. Zato je toliko zabavnejša zgodba Johnnyja Deppa in njegove žene Amber Heard, ki sta v Avstralijo v zasebnem letalu pretihotapila svoja jorkširska terierja Pistola in Booja. Psa bi sicer morala biti v karanteni vsaj deset dni. Nerodno pa je bilo, da so ju pri tem ujeli.

Psa sta hotela pretihotapiti že lani, ko je Depp v Avstraliji snemal peti film Pirati s Karibov. Toda šele sedaj je Amber Heard prišla pred avstralsko sodišče. Zaradi tihotapljenja ji je grozilo tudi do deset let zapora, na srečo pa jo je ob priznanju krivde sodnica obsodila le na denarno kazen 600 evrov, ki pa jo mora plačati le, če bo v mesecu dni ponovno storila enak prekršek.

Ampak ob tem je moral par posneti zares bizaren video, v katerem se hkrati opravičuje zaradi tihotapljenja svojih psov v Avstralijo, po drugi strani pa javnosti razlaga pomen avstralskih zakonov o karanteni. Posnetek je odobrilo in si ga ogledalo tudi sodišče. Posnetek, na katerem je igralski par videti kot par tihotapcev mamil, je na medmrežju nemudoma poskrbel za val smeha in parodij, češ da deluje kot propagandni film Severne Koreje ali posnetek ugrabljenih talcev. Celo avstralski minister Barnaby Joyce je dejal, da par na posnetku deluje, »kot bi bil na avdiciji za Botra«. Minister je dejal, da bi sam bolje režiral posnetek, in predlagal, da ga par posname še enkrat, a tokrat z malo več »žmohta«.

MasterChef po severnokorejsko

Pred nekaj tedni je severnokorejski diktator Kim Jong Un v uvodniku časopisa Rodong Sinmun svoje državljane opozoril: »Pot revolucije je dolga, morebiti bomo morali na dolg pohod in ob tem ponovno žvečiti korenine.« Tuji opazovalci menijo, da je s tem državo opozoril, da jim ponovno grozi lakota. Dve tretjini državljanov sta odvisni od približno kilograma riža, ki jim ga na mesec dodeli država, lakota v devetdesetih letih 20. stoletja pa je pomorila okoli 3,5 milijona Severnih Korejcev.

Diktatorju pač ne bo treba jesti koreninic. V zadnjih mesecih se je obilno poredil in ocenjujejo, da zdaj tehta okoli 150 kilogramov ter je po debelosti vse bolj podoben svojemu dedu Kim Il Sungu, očetu naroda. Obilnost Kim Jong Una v veliki meri pripisujejo temu, da je zasvojen z ementalcem. Na sirni okus je prišel v času svojega šolanja v Švici. Pred dvema letoma je svoje uradnike celo poslal v Francijo na mlečni inštitut, da bi izboljšali severnokorejske sirarske tehnike, a jim Francozi niso hoteli izdati recepta za ementalec.

Vodja pa je poskrbel za to, da bo ljudstvo pripravljeno na lakoto. Na državni televiziji je organiziral kuharsko tekmovanje, podobno MasterChefu. Na tekmovanje se je prijavilo okoli tisoč kuharjev, da bi lahko tekmovali za naslov najboljšega kuharja Severne Koreje. Po poročanju edinega severnokorejskega angleškega časopisa The Pyongyang Timesa so kuharji kuhali specialitete, kot je želvja juha, poseben poudarek je bil na kuhanju lokalnih in mednarodnih specialitet. Tako so skuhali pico in špagete, a tudi brokoli na pet načinov, sivo ovčjo juho in fazana.