V boju za prvaka so v obeh ligah ostali le še po štirje klubi: pri moških ACH Volley, Salonit Anhovo, Calcit Volleyball in Panvita Pomgrad, pri ženskah pa Calcit Ljubljana, Vital, Nova KBM Branik in GEN-I Volley. V polfinalu se igra na dve dobljeni tekmi: prve bodo konec tega tedna, druge v sredo, 20. aprila, morebitne tretje pa v soboto, 23. aprila.

Favorita v moški ligi sta ACH Volley in Calcit Volleyball, pri čemer so slednji v tej sezoni že osvojili pokal. Za Kamničane je po poškodbi gležnja že zaigral tudi Klemen Hribar: »Mislil sem, da se bom ekipi pridružil pozneje, morda šele v polfinalu, a bolečine so bile vse manjše. Ker gre za končnico, sem stisnil zobe in igral že v četrtfinalu proti Krki. Z gležnjem je zdaj že skoraj vse v redu, sicer mi še vedno zateka, a zdaj ni čas za počitek.« ACH Volley je dobil vse štiri letošnje dvoboje proti Salonitu, pri čemer je oddal le niz, zato v taboru Ljubljančanov pričakujejo gladko uvrstitev v finale.

V ženski konkurenci naslov prvakinj branijo igralke Calcita Ljubljana, v polfinalu pa se bodo pomerile z Vitalom, s katerim delujejo v istem društvu. Obe tekmi, prav tako morebitna tretja, bodo v dvorani na Galjevici, ki je matična dvorana Vitala, Calcit pa v njej igra in trenira le občasno. »Čeprav je to dvorana Vitala, smo v njej v tej sezoni že velikokrat igrale. Kar zadeva dvorano, bomo na istem, nobena ekipa ne bo imela prednosti,« meni Calcitova igralka Meta Jerala.

Prve tekme končnice, moški, danes ob 19. uri: Calcit Volleyball – Panvita Pomgrad, jutri ob 18. uri: ACH Volley – Salonit Anhovo, ženske, danes ob 17. uri: Calcit Ljubljana – Vital, ob 18. uri: Nova KBM Branik – GEN-I Volley.