Dirka v Bahrajnu se je od prvega trenutka razvijala v prid Nicu Rosbergu, ki zdaj vedno bolj pridobiva prednost pred Hamiltonom, tudi na psihološkem področju, saj deluje nezmotljiv, motiviran in predvsem se ga drži manj smole. Na tej dirki je namreč Nemec imel vse niti v svojih rokah, tekmeci se mu niso mogli prav zares približati, zatorej je bilo njegovo zadovoljstvo po koncu dirke razumljivo. »Kaj naj rečem, dirka, kakršne si lahko le želiš. Odlično sem speljal in tam se je resnično že vse odločilo. Potem sem prva dva kroga malce varčeval s pnevmatikami in šele nato bolj pritisnil na plin. V mojo korist je šlo tudi trčenje Lewisa Hamiltona, s čimer sem se otresel enega zasledovalca. Boljšega začetka sezona kot z dvema zmagama si skoraj ne moreš želeti,« je dejal zadovoljni Nico Rosberg, ki ima zdaj že 17 točk prednosti pred zasledovalci.

Hamiltonov dirkalnik drsal po asfaltu

Tudi zaradi premoči Mercedesa mu Kimi Raikkonen le ni mogel priti povsem blizu. Finec je imel namreč tudi nekaj sreče, da je že v ogrevalnem krogu odpovedal motor Sebastianu Vettlu, ki te dirke torej niti ni začel, Nemec pa je bil po svoje seveda razočaran. »Zgodilo se je povsem brez opozorila. Nenadoma sem zaslišal čuden zvok motorja in v ogledalu videl dim. Ni mi preostalo drugega, kot da parkiram ob stezi. Res mi je žal, mislim, da bi bil dober vsaj za stopničke, boj z obema Mercedesoma bi bil zanimiv. Sicer ne vem, kaj natančno je bil vzrok odpovedi, to bomo izvedeli po analizi v tovarni. A to so dirke in se zgodi, posebno v takšnih razmerah, kot so v Bahrajnu. Ni prijetno, kajti do zdaj je naš dirkalnik deloval precej zanesljivo,« je povedal Sebastian Vettel.

Kimi Raikkonen pa kljub temu, da je bil Rosberg nedosegljiv, ni mogel biti razočaran. Vsaka uvrstitev na zmagovalne stopničke je po svoje uspeh. »Moj start je bil slab, ročica sklopke mi je malce zdrsnila. A vseeno, na koncu se je še kar dobro izšlo, to pa je tudi vse. O čemer koli drugem nočem razmišljati, saj smo odpeljali šele dve dirki od 21. V našem dirkalniku je še veliko potenciala, ki ga moramo izkoristiti.«

Lewis Hamilton je moral biti s tretjim mestom, po vsem dogajanju v prvem ovinku in dejstvu, da je dirko začel s sedmega mesta, še kar zadovoljen. »Ni tako slabo, kot je videti na prvi pogled. Seveda sem izgubil nekaj točk v primerjavi z Nicom. Mislim, da sem spet malce zamudil pri speljevanju. To je težava, s katero se ubadam že nekaj časa. Sama sklopka ni bila slaba, bila je segreta na pravo temperaturo, to je povsem moja napaka. Že po prvih nekaj metrih mi je bilo jasno, da bo zmaga težka, če bom sploh prišel skozi prvi ovinek. V ogledalu sem videl, kaj se dogaja za menoj, upal sem, da ne bo nihče trčil, a sem se motil. Škoda, veliko raje bi seveda pripel v cilj kot drugi in ne le kot tretji. A sem se tudi za to moral zelo potruditi, dno dirkalnika in sprednje krilce sta bila dovolj poškodovana, da nisem mogel loviti Raikkonena. Zadek dirkalnika je plesal kar po svoje.« V resnici se je Hamiltonov dirkalnik spustil precej nizko in je večji del dirke z dnom drsal po asfaltu, sočasno pa je z njegovega krilca odpadlo kar nekaj sestavnih delov.

Lauda jezen na Bottasa

Veliko bolj pa se je zaradi »huliganskega« manevra v prvem ovinku Valtterija Bottasa lotil siva eminenca Mercedesa Niki Lauda. Tudi kazen vožnje skozi bokse za Bottasa ni mogla veliko pomagati Hamiltonu. »Lewis je imel veliko smole, ker je naletel ravno na Bottasa, ki je v prvi ovinek zapeljal povsem nekontrolirano, z blokiranima pnevmatikama. Trčil je v nekoga, ki ga sploh ni videl, Lewisu ni pustil najmanjše možnosti, da bi se mu vsaj poskusil izogniti. Taki nespametni, neumni manevri me zelo razjezijo.« Zanimivo je, da Hamilton tega trčenja ni vzel tako čustveno kot Lauda, saj je dejal, da je bila to pač klasična nesreča v prvem ovinku.

Od vseh uspehov pa velja omeniti še prvo dirko Stoffela Vandoorna, ki je zamenjal poškodovanega Fernanda Alonsa v McLarnu in z desetim mestom takoj osvojil tudi točko. Mladi Belgijec je dirko odpeljal solidno in dovolj zrelo, da bodo nanj lahko pozorni postali tudi vodje drugih ekip. Do novih točk pa je ponovno prišel novinec v formuli 1, ekipa Haas. Romain Grosjean je VN Bahrajna končal kot peti.