Največji štirje favoriti za končno zmago v finalu lige prvakov 28. maja v Milanu so se izognili medsebojnim obračunom v četrtfinalu, kar obeta spektakularen zaključek evropske nogometne sezone. V začetku aprila bosta največ pozornosti pritegnili tekmi med branilko naslova Barcelono in nepredvidljivim Atleticom iz Madrida. Najlažja tekmeca sta dobila Real Madrid in Bayern München. Prvi se bo pomeril z Wolfsburgom, drugi z Benfico. Paris Saint Germain čaka razglašeni Manchester City. Prve tekme bodo 5. in 6. aprila, povratne čez teden dni.

WOLFSBURG – REAL MADRID

Real Madrid ima v zadnjih letih sila srečno roko pri žrebu četrtfinalnih nasprotnikov. Leta 2011 je za tekmeca dobil Tottenham, leto dni pozneje Apoel, potem Galatasaray, zdaj pa šele osmouvrščeno moštvo nemške lige Wolfsburg, ki ga povrhu obvladuje zapriseženi madridist Francisco Javier García Sanz. Proti ekipam iz srednjega evropskega razreda običajno blesti Cristiano Ronaldo, zato bo Real svojo igro znova podredil prvemu zvezdniku, ki lovi rekordno znamko po številu golov v eni sezoni lige prvakov. Trenutno je pri številki trinajst, do rekorda mu manjka še pet golov. Portugalec ima več preglavic na tekmah proti najboljšim ekipam, na katerih Real ni suveren. Ronaldo letos sploh ni dosegel gola proti Barceloni, Atleticu, Sevilli, Villarrealu, PSG...

BAYERN MÜNCHEN – BENFICA

Po drami z Juventusom, kjer je bil Bayern skorajda že odpisan, se bo serijskim nemškim prvakom prilegla Benfica. Za umiritev strasti in lažji napad na evropsko krono, ki jo vsa Bavarska pričakuje že od prihoda Josepa Guardiole pred tremi leti. Prvi človek kluba Karl Heinz Rummenigge je verjetno bolj zaradi ugajanja javnosti dejal, da navkljub sreči pri žrebu ne smejo podcenjevati nobenega tekmeca, ki se uvrsti v četrtfinale. No, Benfica je v osmini finala naletela na ruski Zenit...

BARCELONA – ATLETICO MADRID

Vrhunec četrtfinala in dvoboj najboljšega napada proti najboljši obrambi. V Barceloni so si želeli tekmeca iz Madrida, vendar ne Atletica, ker je zahtevnejši in manj atraktiven kot Real. Evropskega prvaka le 72 ur po prvenstvenem el clasicu čaka motivirana in bojno pripravljena vrsta trenerja Diega Simeoneja. Argentinskemu lisjaku v španski ligi manjka le skalp Barcelone pod Luisom Enriquejem, s katerim je izgubil vseh šest dosedanjih tekem. Zadnjih pet porazov je z golove črte vedno spremljal Jan Oblak. Največ golov (4) mu je zabil Lionel Messi, ki v Barceloni odpira restavracijo, v kateri bosta tudi cerkveni oltar in kinodvorana. Messi je bil v karieri proti Atleticu na 27 tekmah dobro razpoložen, saj je dosegel že 25 golov. »Več si ne bi mogel želeti. Igrali bomo proti najboljši ekipi na svetu,« pravi Diego Simeone. Toda, pozor – Barcelona je na zadnjih šestih tekmah v ligi prvakov proti španskim nasprotnikom zmagala le enkrat.

PARIS SG – MANCHESTER CITY

Manchester City je občutno popustil in izgubil možnosti za osvojitev angleškega naslova, odkar je vodstvo kluba sredi sezone ekskluzivno najavilo, da se bo na njihovo trenersko klop poleti usedel zvezdniški Guardiola. Paris Saint Germain je izrazit favorit. Doslej še ni imel tako odprte poti za uvrstitev v polfinale. V dosedanjih osmih tekmah lige prvakov je tako kot oba kluba iz Madrida prejel le tri zadetke.