Cristiano Ronaldo je najzaslužnejši za šesto zaporedno uvrstitev Reala v četrtfinale lige prvakov, saj je prelomil obe tekmi z Romo, ki sta se tako v Rimu kot Madridu končali z izidom 2:0. Portugalec je obakrat vzel voljo italijanskemu tekmecu, potem ko je ta s slepimi naboji oblegal Realova vrata.

Ronaldo je v tej sezoni lige prvakov dosegel trinajst zadetkov, s čimer je ogrozil lastno znamko iz sezone 2013/14, ko je sedemnajstkrat zatresel nasprotnikovo mrežo. Prvi zvezdnik Reala je v najelitnejšem evropskem tekmovanju prispeval že 90 golov, kar ga je utrdilo na vodilnem mestu lestvice strelcev. Drugi Lionel Messi jih je dosegel 82. Ronaldo je že šesto sezono v nizu zabil vsaj 40 zadetkov, kar doslej ni uspelo še nikomur. Čeprav ima sloves specialista za doseganje (predvsem lastnih) rekordov, ga je občinstvo v Madridu v torek zvečer izžvižgalo že na predstavitvi igralcev pred tekmo. Verjetno predvsem zaradi predolgega jezika, ko je po porazu proti Atleticu dejal, da igralci niso na njegovi ravni, zaradi česar naj bi Real po njegovem mnenju znova ostal brez španske krone.

»Navijači naj dobro premislijo, preden žvižgajo Ronaldu. To je norost, saj Ronaldo vsako leto dokazuje svojo veličino,« je v bran soigralcu stopil kapetan Reala Sergio Ramos. Madrid je mnogo topleje pozdravil veterana Rome Francesca Tottija. Ko je vstopil v igro, je dočakal stoječe ovacije, kar v Madridu doživi le redko kateri gost. Od Tottijevih rojakov sta podoben sprejem v novejši dobi doživela le Alessandro del Piero in Andrea Pirlo. mag