Glede na vrstni red v skupini A pred zadnjima dvema krogoma (peti Zagreb ima devet točk, šesta Wisla osem, sedmo Celje pet) in razpored do konca (Slovenci igrajo z Zagrebom in Bešiktašem, Hrvati s Celjem in Kielom, Poljaki s PSG in Veszpremom), je kombinacij še veliko. A če ne bo presenečenj, bo Wisla izgubila proti favoritoma in ostala pri osmih točkah, Celjani bi jo z remijem ali zmago proti Zagrebu in pričakovanim uspehom proti Bešiktašu ujeli/prehiteli, Hrvatom pa za osmino finala zadošča že današnji remi. Ker bi poraz v Zagrebu pivovarje dokončno izločil iz boja za uvrstitev med 16 najboljših v Evropi, danes lovijo zadnji vlak. Tudi gostovanje bo v znamenju vlaka, kajti celjski klub prvič v zgodovini organizira poseben navijaški vlak, ki bo iz Celja odpeljal ob 16. uri, tako da na tribunah Arene pričakuje od 400 do 500 svojih navijačev.

Zagreb je nasprotnik, s katerim so pivovarji odigrali največ evropskih dvobojev – 15, pri čemer so Celjani šestkrat zmagali, osemkrat izgubili in enkrat remizirali. »Če nam bo Zagreb ponudil kakšnega od svojih minusov v igri, ga moramo izkoristiti. Zmagovalca bo odločila obramba, mi pa imamo na voljo nekaj obrambnih različic, a se še nisem odločil, katero bomo uporabili. Tudi Zagreb stavi predvsem na obrambo. Za nas je to zadnji vlak za osmino finala, in če želimo še naprej igrati v ligi prvakov, moramo nujno skočiti nanj,« pravi celjski trener Branko Tamše, ki opozarja tudi na to, da vzdušje v Areni ni takšno, kot je bilo nekoč v Ledeni dvorani in da si velikokrat pomagajo tudi s predvajanjem navijanja po ozvočenju, kar sicer ni dovoljeno.

Črnogorec Veselin Vujović je trener Zagreba in selektor reprezentance Slovenije, pred tekmo (sodila jo bosta njegova rojaka Ivan Pavičević in Miloš Ražnatović) pa v svojem slogu diplomatsko napoveduje: »Kot selektor Slovenije si želim, da bi moji reprezentanti iz Celja igrali odlično, a kot trener Zagreba si seveda želim zmage svojega kluba.« V primerjavi s tekmo v Zlatorogu, ki so jo Hrvati septembra lani dobili z 21:20, bo njegova zasedba močnejša za Makedonca Velka Markoskega, Srba Dobrivoja Markovića ter Josipa Valčića in Stipeta Mandalinića, slabša pa za poškodovanega reprezentanta Sandra Obranovića.

»Celje ima odlično ekipo, a tudi pomanjkljivosti in slabosti, ki jih bomo našli in prišli do zmage. Res so Celjani hitri, a tečejo lahko tako hitro, kolikor jim nasprotnik dopusti. Hitro so tekli tudi mnogi naši tekmeci v ligi prvakov, a nas niso pretekli. Tudi mi smo glede na začetek sezone pospešili igro in počasi prihajamo na raven, ki jo želim in hočem,« ocenjuje Vujović. »Čeprav smo mi peti, Celjani pa sedmi, je tekma za oboje kot finale, kot obračun za prvo mesto v skupini. Ker so Celjani boljši, kot kaže njihov položaj na lestvici, mi je žal, da morajo v Zagrebu igrati za biti ali ne biti. A mislim, da je Zagreb bližje zmagi, saj smo boljši,« meni Vujović. Kar 204 centimetre visoki in 113 kilogramov težki krožni napadalec Leon Šušnja pa je še bolj neposreden: »Celjane spoštujemo, a jim sporočamo, naj svojo priložnost za točke iščejo kje drugje, ne pa v Zagrebu.«