Ecclestone velja za ekstravagantnega in nenavadnega človeka. 85-letni alfa in omega formule ena ima skoraj petdeset let mlajšo ženo, ne verjame v boga in demokracijo ter se navdušuje nad Vladimirjem Putinom. Tako je vsaj zatrdil v intervjuju za Daily Mail, kjer je mimogrede še natresel, da je formula ena ta hip resno dolgočasna in »ne bi porabil niti centa, da bi družino peljal na ogled tekme«. Formulo ena je opisal kot mafijski kartel.

Ko smo ravno pri kartelu in mafiji: hčerka Bernieja Ecclestona Tamara ima resne težave z možem. Soproga Jaya Rutlanda so pred nekaj dnevi aretirali zaradi suma, da je na begu pomagal narkošefu Jamesu Tarrantu. Ruthland je sicer nekdanji borzni posrednik, ki pa je izgubil licenco, ker je manipuliral s cenami delnic. V svojo korist, seveda.

Narkošef Tarrant je bil na begu od leta 2010 in je bil ena najbolj iskanih oseb v Veliki Britaniji. Policija ga je ujela septembra lani. Ni znano, kako naj bi mož Ecclestonove hčerke pomagal beguncu, a obtožbe so po navedbah The Sun resne in grozi mu sedemletna zaporna kazen. Tamara je z njim poročena tri leta, imata pa dveletno hčerko Sophio. Po moževi aretaciji je Tamara Ecclestone s hčerko odpotovala v Dubaj. Menda poslovno, saj tam odpira nov frizerski salon.

Tamara v zvezah s fanti dvomljivega slovesa

Zanimivo je, da je bila Tamara Ecclestone že prej v zvezah s fanti dvomljivega slovesa. Njen nekdanji zaročenec Derek Rose je moral za štiri leta v zapor, ker jo je izsiljeval. Tedaj je bilo Tamari le sedemnajst let, zaročenec pa je zahteval 200.000 funtov, da javnosti ne bi razkril njenih intimnih skrivnosti. So pa te prišle na dan leta 2012, ko je prekinila zvezo z Omarjem Khyamijem, ko so se pojavili njegovi posnetki spolnih odnosov z dekletom, ki ni bilo Tamara.

Ni sicer znano, kako je Ecclestone vzgajal svoji hčerki, a glede na to, da je prepričan, da demokracija ni nič dobrega, bi lahko rekli, da je bil avtoritativen. Bernie Ecclestone namreč trdi, da se v demokraciji ne more nič narediti. Zato ni čudno, da mu je trenutno od vseh svetovnih voditeljev najbolj všeč Vladimir Putin. Prepričan je, da bi moral prav Putin voditi Evropo. »Putin bo uredil te zadeve, ki se dogajajo v Siriji. Dobro je, da počne to, za kar je prepričan, da je dobro, in da za tem stoji. Težko ga je prepričati o nasprotnem,« meni Bernie Ecclestone. Zatrdil je, da ga je večkrat srečal in da se pogovorita, kadar kaj potrebuje. »Rad poslujem z ljudmi, ki upravljajo z gumbi, ne pa z asistenti asistenta,« je dejal Ecclestone. Ko smo že pri politiki: Ecclestone je tudi prepričan, da bi morala Velika Britanija zapustiti Evropsko unijo.

Ko bo umrl, ga lahko vtaknejo v kartonasto škatlo

Ecclestone se ne pritožuje nad svojo starostjo. Z 38-letno soprogo Fabiano sta božične praznike preživela v Švici, v koči, vredni 23 milijonov funtov, a Ecclestone ni smučal – na smučišču najraje srka vročo čokolado. Je pa tak navdušenec nad švicarsko gorsko idilo, da ima v lasti skoraj polovico Gstaada, za nameček pa mu je hčerka Tamara lani priredila zabavo za 85. rojstni dan, za katero je svoj 70 milijonov funtov vreden dom v Londonu spremenila v švicarsko kočo, vključno s snegom na vrtu.

Ecclestone kljub letom trdi, da je v dobri telesni kondiciji. Pošalil se je, da ima alzheimerjevo bolezen in pozablja stvari le tedaj, ko on tako želi. Ne verjame v boga, o smrti ne razmišlja in nikoli ne hodi na pogrebe. Sveta pa ne želi zapustiti, dokler ne zapravi dveh milijard funtov, kolikor ima premoženja. »Potem pa me lahko vtaknejo v kartonasto škatlo, na stran nalepijo reklamo in me porinejo v pečico.«