Do prve Olimpijine tekme v spomladanskem delu državnega prvenstva proti Kopru je le še pet dni, a še vedno sestavlja igralski mozaik. Čeprav je 31-letni Julius Wobay iz Sierre Leone v klubu že skoraj en mesec, 32-letni Srb Miroslav Radović pa 14 dni, so ju uradno predstavili šele včeraj. V vodilnem klubu slovenske lige upajo, da se bodo do konca tedna okrepili še z enim nogometašem, 32-letnim srbskim reprezentantom Dankom Lazovićem, ki ga odlično pozna sedanji športni direktor Olimpije Ranko Stojić, saj je bil prvi agent v njegovi karieri. Vsi trije naj bi poskrbeli za gole, s katerimi bi Olimpija po 20 letih znova postala državni prvak.

Wobaya, ki ima dom v Londonu, po slogu igre nekateri navijači že primerjajo s Sebastjanom Cimerotičem. A napadalni vezist, ki je nazadnje igral v Azerbajdžanu, zadnje pol sezone pa je bil brez kluba, ni vedel, kdo je priljubljeni Cime. »Ponosen sem, da moj slog primerjajo s takšno klubsko legendo,« je bil diplomatski Julius Wobay. »Trudim se, da bi izboljšal svojo pripravljenost. Olimpiji bom v pomoč z izkušnjami in kakovostjo. Prepričan sem, da bomo po dolgem čakanju naslov prvaka vrnili v Ljubljano,« je od samozavesti prekipeval Miroslav Radović, ki je imel pred prihodom v Ljubljano dva slovenska soigralca, Marka Šulerja in Dejana Kelharja. Strokovno vodstvo je nakup Radovića utemeljilo s tem, da je igralec z obilo izkušnjami, ki ve, kako se pod pritiskom igra v velikem klubu in kako se osvajajo lovorike. Radović je leto 2015 preživel na Kitajskem, kjer je zaradi poškodbe odigral le pet tekem, nato pa je vodstvo kluba v prestopnem roku zamenjalo trenerja in skoraj vse igralce.

Novi trener Olimpije Marko Nikolić je zmeren optimist pred začetkom spomladanskega dela: »Že na prvi tekmi proti Kopru pričakujem velik obisk gledalcev v Stožicah. Če ljubitelji nogometa v Ljubljani želijo naslov prvaka po 20 letih, morajo to pokazati tudi z obiskom na stadionu, ne pa iz naslanjača s tipkanjem sporočil po medmrežju. Pred našimi očmi je le Koper, Maribora še ne vidimo.« 36-letni Beograjčan se je hitro sprijaznil, da bo šel v lov za naslov prvaka brez napadalcev Šporarja in Henteyja. Olimpija si je s prodajo, s katero je zaslužila devet milijonov evrov, dvignila ugled, saj sta bila to največja prestopa v regiji.