Debata o pločevinkah in steklenicah je stara vsaj toliko kot so stare omenjene embalaže. Pred časom je veljala sicer upravičena bojazen, da pločevinke v tekočini, ki jo shranjujejo, pustijo aluminijast priokus. Danes je ta priokus zaradi izboljšanih tehnoloških procesov v proizvodnjo povsem neprisoten.

Kot so zapisali na spletni strani Pivopis.si, se pivo in svetloba ne razumeta prav dobro. Svetlejše steklenice prepuščajo precej svetlobe, zaradi česar se sčasoma spremeni okus piva. Pri pločevinkah tega ni.

Na drugi strani se zadržki pri uporabi pločevink pojavljajo predvsem v kulturnem pogledu. T.i. »piksen« se že vedno drži slabšalni prizvok, značilen za komercialna piva.

K pivu. Bevog kramah spada med tista prava piva stila India pale ale (IPA), ki vas bodo zaradi svoje bogate hmeljenosti in visoke vsebine alkohola vrgli na rit. Pivovarji so uporabili nor odmerek aromatičnega hmelja, ki daje pivu močan vonj po mangu, citrusih in kupu drugih tropskih sadežev. Okus se nadaljuje v grenkobo, ki je takšna, kot bi ugriznili v svežo, sočno grenivko. Zelo preprosta, a učinkovita kombinacija sladov zagotavlja dovolj podpore, da vam grenkoba ne iztrga jezika.

Pivo: Kramah

Stil: India pale ale (IPA)

Pivovarna: Bevog brewery, Bad Radkersburg, Avstrija

Vsebina alkohola: 7,00%

Količina: 330ml

Cena: 2,70€

www.birbox.si