Alufolija za hrano z močnim vonjem

Kadar boste v hladilnik shranili hrano z močnim vonjem, je bolje uporabiti aluminijasto folijo, saj bo bolje zadržala vonjave. Seveda pa jo tesno ovijte in zatisnite okoli hrane. Alufolija je idealna tudi za zavijanje jedi, ki jih nameravate kasneje pogreti v pečici – hrano lahko s folijo vred postavite v pečico, saj je odporna na vročino. Kadar želite zamrzniti hrano, ki je v embalaži iz običajne folije (na primer meso na pladnju iz stiropora in s prozorno folijo na vrhu), je dobro, če okoli nje dodatno ovijete še aluminijasto folijo – ta namreč preprečuje dotok kisika do nje.

Aluminijaste folije nikoli ne uporabljajte za jedi, ki jih boste pogreli v mikrovalovni pečici (razen če boste folijo prej odstranili). Nikoli je ne uporabljajte za živila in jedi, ki imajo veliko kisline! Folija v stiku s kislino reagira in se uničuje. Torej je ne uporabljajte za kislo zelje, limone, jagodičevje, paradižnik …

Prozorna folija za sveža in kisla živila

Prozorna plastična folija je najboljša za jedi in živila, ki vsebujejo kislino, za sveže pripravljene jedi (na primer sendviče) ter sveže odrezano zelenjavo (na primer glavo kitajskega zelja). Če v prozorno plastično folijo zavijete polovico avokada ali jabolka, ki je niste uporabili, sadež na mestu reza ne bo porjavel. Plastična folija je nadvse uporabna tudi pri pripravi mesa – če ga daste v marinado ali nanj nanesete začimbe, ga zavijte v plastično folijo in hitreje bo vsrkalo arome.

Vir: www.marmelina.si