V Plocku, kjer so Celjani na do sobote edinem gostovanju v sezoni 2004/05 pod vodstvom trenerja Mira Požuna zmagali z 32:30 (Sergej Rutenka 12 zadetkov, Matjaž Brumen 8), se je ponovil scenarij iz lanskega oktobra, ko je Wisla v Zlatorogu zmagala z 28:25, a v obrnjenih vlogah. Takrat pivovarji v šestdesetih minutah niso niti enkrat vodili, v Orlen Areni se je to zgodilo Poljakom. Čeprav so gostje nastopili brez poškodovanih Marka Dujmoviča in Brazilca Arthurja Patrianove (bil je na klopi, a ni vstopil v igro), se je Wisla enakovredno upirala le do zadnjega izenačenja pri 8:8 v 19. minuti. Celjani so dve minuti pozneje zaradi tretje izključitve in rdečega kartona ostali brez Luka Dobelška, ki je bil med letoma 2010 in 2012 igralec Wisle, a je prednost nato vseeno le še naraščala.

Ekipa španskega selektorja Manola Cadenasa, v kateri je kar osem igralcev, visokih 200 centimetrov ali več, osem pa je težkih 100 kilogramov ali več, je bila tudi v nadaljevanju nebogljena. V gostujočih vratih je blestel Ivan Gajić (17 obramb), Miha Zarabec je odlično vodil igro in dosegel še sedem zadetkov, učinkovita pa sta bila tudi levičarja Blaž Janc (8) in Žiga Mlakar (7). Poljaki, ki imajo enajst tujcev iz osmih držav (Španija, Brazilija, Romunija, Srbija, Italija, Portugalska, BiH, Rusija), so v slabih desetih minutah dosegli le dva zadetka in Celjani so prvič povedli za deset točk (24:14).

Taka razlika je bila tudi v 44. minuti (28:18), nato pa je sledil desetminutni strelski post Celjanov. Wisla je s petimi zaporednimi zadetki prepolovila zaostanek (23:28), a sta nato zadela Zarabec in Janc po cepelinu z njim ter odločila o zmagovalcu. Poleg druge zmage na enajsti tekmi v ligi prvakov v letošnji evropski sezoni so Celjani premagali Wislo z višjo razliko, kot so izgubili doma, kar je velik plus, če bi imeli ekipi na koncu enako število točk. »Nekateri so nas že odpisali v boju za osmino finala, kar nam je dalo še dodaten motiv in zagon. Na Poljsko smo prišli z jasnim ciljem – po dve točki, kar smo tudi dosegli. V boju za osmino finala ni vse odvisno od nas, a na zadnjih treh tekmah gremo po tri zmage. In potem bomo videli, kaj nam bo to prineslo,« pravi igralec Žiga Mlakar, ki je v letošnji ligi prvakov dosegel 44 zadetkov, s sedmimi v Plocku pa je izenačil svoj rekordni dosežek iz prvega kroga s tekme proti Bešiktašu v Turčiji.

»Zelo dobro smo odigrali v obrambi, kar nam je olajšalo tudi igro v napadu. Verjamem, da bomo tudi proti Flensburgu igrali dobro, a za Nemce bo treba v igri še kaj dodati,« meni trener Branko Tamše. V boju za peto in šesto mesto, ki še peljeta v osmino finala, trenutno točkovno najslabše kaže Tamšetovi ekipi (Zagreb 9, Wisla 8, Celje 5), ki pa ima v zadnjih treh krogih na papirju najlažji razpored. Celjani bodo igrali s Flenburgom, Zagrebom in Bešiktašem, Zagrebčane poleg obračuna s Slovenci čakata še Veszprem in Kiel, Wislo pa Kiel, PSG in Veszprem. Če ne bo nepričakovanih razpletov, Celjani pa bodo doma premagali Nemce in Turke, bo brez osmine finala ostala Wisla.

Liga prvakov, 11. krog, skupina A: Zagreb – PSG 23:25, Wisla – Celje 26:31, Bešiktas – Veszprem 34:38, vrstni red: PSG 18, Veszprem 17, Flensburg (-1) 16, Kiel (-1) 11, Zagreb 9, Wisla 8, Celje 5, Bešiktaš 2, skupina B: Kristianstad – Kielce 35:35, Rhein Neckar – Vardar 28:27, Montpellier – Barcelona 23:31, Pick Szeged – Kolding 34:23, vrstni red: Barcelona 17, Pick, Kielce in Rhein Neckar po 15, Vardar 12, Montpellier 7, Kristianstad 5, Kolding 2.