Mamića hrvaški organi pregona že dalj časa sumijo, da je nezakonito posloval s pomočjo agencije Mamić Sport Agency (MSA), ki je vodila del transferjev nekaterih nogometašev Dinama, denar pa si je nato nakazoval v številna podjetja v davčnih oazah.

Tudi v novi obtožnici se 56-letniku očita, da je s pomočjo fiktivnih pogodb prek podjetij v tujini prejemal denar od prestopov Dinamovih nogometašev. S tem naj bi najvplivnejši mož v hrvaškem nogometu skupaj z bratom Zoranom, sinom Mariem, nekdanjim glavnim direktorjem in članom uprave Dinama Damirjem Vrbanovićem in podjetnikoma Igorjem Kroto ter Sandrom Stipančićem klub in državo oškodovali za več kot 15 milijonov evrov.

Kljub težkim obtožbam Zdravko Mamić že vseskozi zanika krivdo, nič drugače pa ni bilo niti na današnji izredni novinarski konferenci, na kateri pa novinarjem ni bilo dovoljeno postavljati vprašanja. »Še nihče v zgodovini ni bil podvržen takšnemu nadzoru. Vsak mesec pri nas opravijo davčni pregled, in vselej so vse ugotovitve pozitivne. Kako to, da sedaj kar naenkrat nekaj ni v redu? Na delu je politika, ki se je odločila uničiti Dinamo oziroma družino Mamić. V zadnjih šestih letih sta v tem prednjačila minister za šport Željko Jovanović in nekdanji predsednik Ivo Josipović. Čeprav sem bil že dvakrat v zaporu, postopek proti meni še ni zaključen,« je robantil Mamić, ki pa se kljub odstopu s položaja izvršnega direktorja ne namerava povsem umakniti iz kluba, saj bo odslej deloval kot svetovalec.

»To počnem, ker želim, da bi Dinamo lahko šel v prihodnost in da na čelu ne bo Zdravka Mamića, da ne bi tega zlorabljali,« je še dejal Mamić, njegova odvetnica Jadranka Sloković pa je dodala: »Postopek zelo spominja na primer Sanader. Želimo dokazati, da stvari niso takšne, kot jih želi prikazati Uskok in posledično državni tožilec. Pripravljamo se na hud boj.«