Pred včerajšnjim gostovanjem v Sevilli je za nekaj srbi Zidana poskrbela poškodba najboljšega igralca zadnjih tekem pri Realu, Garetha Bala, ki bo zaradi poškodbe mečne mišice počival nekaj tednov. Kljub temu so verjetno le redki dvomili v nadaljevanje zmagovite serije pod vodstvom novega trenerja, saj je kraljevemu klubu nasproti stal Betis, ki je nazadnje zmagal 2. decembra, od takrat pa nanizal 10 tekem brez zmage.

A da bi se Realu lahko sinoči nepričakovano zataknilo, je nakazal že začetek tekme, saj je Betis v 7. minuti povedel z izjemnim golom Alvara Cejuda. Gostje so nato prevladovali večino tekme in imeli kar nekaj priložnosti ter prek Karima Benzemaja v 71. minuti tudi izenačili. Zmago jim je nato z nekaj obrambami v zaključku tekme preprečil tudi nekdanji vratar Reala Antonia Adan.

Zidane ni bil razočaran

Kljub izgubi dveh točk in povečanju zaostanka za Barcelono (ki je odigrala tekmo manj) na 4 točke, Zidane po tekmi ni želel biti preveč kritičen do svojih varovancev. »Ne, nisem razočaran. Smo na dobri poti in nadaljevali bomo z načinom dela, ki smo si ga zastavili. Iz te tekme moramo potegniti pozitivne stvari. Res je, da smo izgubili dve točki, kar je negativno, a verjamemo, da se iz tega lahko česa naučimo in to prebolimo ter se lahko še vedno do konca sezone borimo za naslov prvaka. Pozitivno je tudi to, da sem videl napredek v igri v zaključku tekme. Sem zelo ponosen na to, kar smo danes pokazali, manjkata le dve osvojeni točki več, a skupaj smo šele tri tedne in nadaljevali bomo s trdim delom, da bomo še boljši,« je po tekmi povedal Francoz.

(Foto: Reuters)

Pepe že dvomi o naslovu prvaka, pogreša pa več sreče

Če trener Reala ostaja optimističen in še vedno verjame v naslov prvaka, pa se je dvom očitno že naselil v glave nekaterih njegovih igralcev. »Zelo težko bo letos priti na prvo mesto, saj je ta liga zelo zahtevna. Še naprej moramo trdo delati in se boriti. Danes smo si zaslužili zmago in vse tri točke, a je treba priznati, da je tudi nasprotnik odigral dobro in nam preprečil zmago,« je izjavil Portugalec Pepe, ki je namignil tudi, da sreča tokrat ni bila na strani Reala: »Želeli smo si zmago, a je Betis dosegel izjemen gol, ki je bil dosežen tudi srečno. Potem smo poskušali obrniti izid v našo korist in v drugem polčasu nasprotnika stisnili pred njegova vrata, a nam več kot izenačenja ni uspelo iztržiti. Nasprotna ekipa je dosegla le en gol, pa še tega po sreči, mi pa smo šli v tekmo zelo intenzivno, trdo smo garali, a nismo imeli sreče, da bi zmagali.«

Cristiano Ronaldo nervozo kaže z nešportnimi vložki

Nedeljski večer v Sevilli ni bil najboljši niti za Cristiana Ronalda. Prvi zvezdnik Reala je ponovno ostal s prazno statistiko ter bil med najslabše ocenjenimi igralci madridske ekipe. Ker ima že nekaj časa težave s formo in učinkovitostjo, pogosto deluje nervozen, svoje frustracije pa letos kar pogosto kaže z nešportnimi potezami.

V prejšnjem krogu je z brco »nagradil« nogometaša Sportinga Gijona Nacha Casesa, ki v tistem trenutku ni imel žoge. Za takšno potezo sodniki nogometašem velikokrat pokažejo rdeči karton, a Ronaldo jo je odnesel celo brez rumenega. Enaka zgodba se je ponovila tudi včeraj, ko je v deseti minuti drugega polčasa znova udaril nasprotnika brez žoge, tokrat je bil njegova žrtev branilec Francisco Molinero.

Molinero po tekmi ni skrival razočaranja nad obnašanjem portugalskega zvezdnika: »To je bila grda poteza Ronalda, ki me je brcnil. Če bi sodnik to videl, bi moral to označiti kot agresivno dejanje ter ga kaznovati. Tudi jaz nisem ravno svetnik, saj prav tako delam prekrške, a le kadar je prisotna tudi žoga. Udarjati nasprotnika, ko nima žoge, pa ni opravičljivo.«

Zanimivo bo videti, če bo Ronaldo ponovno ostal tudi brez naknadne kazni disciplinske komisije, saj je prekršek nad nasprotnikom, ki ni imel žoge, storil že petič v letošnji sezoni v La Ligi. Pred Molinerom so njegovo nervozo na svoji koži občutili že David Simon (Las Palmas), Grzegorz Krychowiak (Sevilla), Dani Alves (Barcelona) in že omenjeni Nacho Caces.

(Foto: Reuters)