Kar sto tekmovalcev iz sedemnajstih držav se je preizkusilo na tekmi za svetovni pokal na Rogli. Še enkrat več so se izkazali organizatorji, saj so številni nastopajoči izpostavili, da je tekma na Rogli najboljša v sezoni. Edina smola je, da prireditelji nimajo dovolj denarja za organizacijo dveh tekem.

Dirka na domačem terenu je spet koristila slovenskim tekmovalcem, ki do prihoda na Roglo letos še niso zabeležili uvrstitve med najboljših deset. Tokrat sta se izkazala Celjana Rok Marguč s šestim mestom in Tim Mastnak z osmim. Od Marguča je bil v četrtfinalu boljši Rus Andrej Soboljev, ki je na koncu tudi zmagal, od Mastnaka pa je bil hitrejši Stanislav Detkov, prav tako iz Rusije. Preostala slovenska tekmovalca se nista uvrstila v izločilne boje, Jure Hafner je zasedel 33., Črt Ikovic pa 43. mesto. Pri ženskah je zmagala Čehinja Ester Ledecka, drugo mesto je zasedla Marion Kreiner, tretje pa Rusinja Jekaterina Tudegeševa. Najboljša Slovenka Iva Polanec se je uvrstila na 28., Patricija Mastnak pa na 41. mesto.

Marguč kljub najboljšemu dosežku v sezoni ni bil zadovoljen, saj je želel še višje. »Škoda zaradi napake v spodnjem delu četrtfinalnega dvoboja, a glavno je, da sem ohranil tradicijo uvrstitev med najboljših deset na Rogli. Po slabih nastopih na prvih tekmah sezone je tudi šesto mesto lep dosežek. Še pomembneje pa je, da so se po zamenjavi opreme, spet namreč uporabljam lansko, vrnili pravi občutki. Dober nastop sem še kako potreboval, upam, da bo odslej šlo samo še navzgor,« je za Slovensko tiskovno agencijo povedal Rok Marguč, ki je ohranil tradicijo na Rogli – doslej je bil vselej med najboljšimi desetimi, a še nikoli na stopničkah. Ob odhodu z Rogle je pohvalil tudi organizatorje. »Spet so pripravili odlično tekmo, to je bila promocija našega športa, take tekme ni nikjer. Progi sta bili enakovredni, napredovati se je dalo z obeh. Tudi gledalcev je bilo veliko, še dodatno so olepšali tekmo,« je rekel Marguč.

Prireditev na Rogli bi lahko bila še večji spektakel, če zaradi poškodb ne bi manjkali nekateri najboljši slovenski tekmovalci. Pri ženskah ima poškodovano koleno Gloria Kotnik, pri moških nad bolečinami v hrbtu tarnata Rok Flander in Žan Košir. Slednji je najboljši Slovenec v zadnjih letih, toda prav na Rogli je sporočil, da letos ne bo več tekmoval. Tveganje za obnovitev poškodbe bi bilo preveliko, zato se bo raje v miru pripravil na prihodnjo zimo, ko bo spet napadel svetovni vrh.