Mladi imajo na Informativi priložnost, da si olajšajo odločitev, kje naj nadaljujejo izobraževanje, bodisi po zaključeni osnovni, srednji šoli ali fakulteti. Na sejmu bodo namreč predstavili programe vseh štirih slovenskih univerz in njihovih članic, visoke in višje strokovne šole, srednje šole, gimnazije ter institucije, ki ponujajo informacije, povezane z izobraževanjem, štipendiranjem, bivanjem v času študija, delom in študijem v tujini...

Poleg tega bo sejem ponudil tudi izobraževalni program. Obiskovalci bodo lahko spoznali različne poklice, se pozanimali o črnih luknjah z Univerzo v Novi gorici, preverili možnosti dela v ZDA, Avstraliji, Kanadi, Novi Zelandiji, Londonu, Španiji, Italiji in na Portugalskem skupaj z STA potovanji, društvo Sprememba.si se bo dotaknilo vrstniškega nasilja, Javni sklad za razvoj kadrov in štipendij pripravlja okroglo mizo Gospodarstvo mladim: »Naravoslovci vs. Družboslovci«, ki bo odpiralo vprašanje po katerih izobrazbenih profilih in katerih kompetencah povprašujejo podjetja. Mreža Mema pripravlja serijo delavnic Moj oče je kuharica, moja mama pa pilot, s katerimi želijo opozoriti na stereotipe o moških in ženskih poklicih, vlogah spolov v družini in družbi ipd. ZIRZ – Združenje izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije v Republiki Sloveniji pa pripravlja okroglo mizo na temo prehoda mladih s posebnimi potrebami iz šole na trg dela.

V Računalniški učilnici bodo obiskovalci vseh generacij spoznali vsa Googlova orodja, funkcije spletnih iskalnikov Google in Wolfram ter spoznali MS Excel in Word. S svojimi drugačnimi in inovativnimi idejami bodo navduševali sogovorci v okviru projekta »Drugačni. Uspešni!« Svojo zgodbo bodo povedali Tadej Jevševar, produktni vodja v podjetju Chipolo, Matjaž Frešer, inovativen mladi kmet leta po izboru Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije (KGZS), ustvarjalci personaliziranih knjig za otroke Mali junaki, motivacijski predavatelj Robert Goreta ter Sašo Dudič in Simona Borštnar, ki sta razvila svoj stil tetoviranja.

V Informativini kuhariji si bodo obiskovalci lahko ogledali pripravo različnih jedi in se seznanili z različnimi poklici, ki se pojavljajo v gostinstvu. Predstavljen bo projekt Kuhna pa to, v okviru katerega osnovnošolci pripravljajo jedi na osnovi tradicionalnih lokalnih receptov z uporabo lokalno pridelanih živil, svoja doživetja pa bo predstavil Tin Hadžič Žorž, ki že od malih nog prireja posebne večerje na različne tematike, imenovane Tinova kulinarična doživetja.