Odbojkarji Calcita so osvojili slovenski pokal. V finalu so pripravili presenečenje in ugnali ACH Volley s 3:1 (23, -20, 22, 16). Za najboljšega igralca je bil izbran Žiga Štern, najboljši prosti igralec je bil Klemen Hribar, organizator igre pa Jan Brulec (vsi trije Calcit). Ekipi ACH Volleyja je pripadlo priznanje za najboljšega blokerja, to je bil Jan Kozamernik.

Povsem pričakovano je po tekmi ponudil odstop trener ljubljanske ekipe Bogdan Kotnik. »Logično je, da po takšnem porazu ponudim odstop. Vodstvo kluba se bo odločilo, kako naprej,« je povedal. Nobena skrivnost ni, da se Kotnik že dlje časa ni razumel z upravo kluba. Športni direktor Aleš Jerala je prejšnji mesec napovedal, da bo za Kotnikovo prihodnost odločilen slovenski pokal. Precej zgovorno je tudi dejstvo, da je Jerala finalno partijo spremljal v družbi trenerja Nurka Čauševića, ki bo očitno Kotnikov naslednik. Hrvat Čaušević je pred leti že vodil ACH Volley.

Že dan prej so pri ženskah do lovorike prišle odbojkarice Nove KBM Branika, ki so v finalu s 3:0 (9, 14, 23) premagale Calcit Ljubljana in ubranile lansko pokalno lovoriko. Za najboljšo igralko turnirja je bila izbrana Iza Mlakar (Nova KBM Branik), najboljša organizatorka igre je bila Cecilia Aragao (Calcit Ljubljana), najboljša blokerka Saša Planinšec (Nova KBM Branik) in najboljša prosta igralka Anita Sobočan (Nova KBM Branik). Med najbolj veselimi je bil trener mariborske zasedbe Sebastijan Škorc, ki je prišel do prve trenerske lovorike v karieri. »Dekleta so igrale, kot smo se dogovorili. Na igrišču so bile ves čas stabilne, delovale kot ekipa, pomagale so druga drugi,« je povedal Škorc.