Turizem kot ena najperspektivnejših panog se sooča z velikimi izzivi na globalni ravni, tudi v Sloveniji, kjer je bil lani obisk turistov in njihovih prenočitev večji kot leto prej.

Slovenijo, ki velja za zeleno, aktivno in zdravo turistično destinacijo, že sedmo sezono na svoj izviren način promovira tudi Dnevnikova turistična izvidnica. Hkrati opozarja na pomanjkljivosti, ki jih na svojih popotovanjih opazijo naši izvidniki. Tako je bilo tudi v občini Krško, ki sta jo obiskala Mariana in Dimitar Birov bolgarskega rodu. Med svojim obiskom sta naletela na zaprta vrata TIC, kar ju je zmotilo, prav tako tudi, da v recepciji Hotela City ni bilo receptorja.

Nemudoma po obisku izvidnikov so se v občini Krško odzvali in po vsem mestu nalepili nalepke s QR-kodami, ki so vezane na spletno stran TIC Krško, da si obiskovalci lahko poiščejo želene informacije. »Ne morem pa mimo dejstva, da sta vaša bolgarska obiskovalca zapisala, da je bil TIC zaprt. Pri nas namreč delujeta dve izpostavi TIC, prva je na našem sedežu Centra za turizem Krško, ki deluje od ponedeljka do petka, ki sta ga izvidnika najprej našla in je bil zaprt. Druga izpostava je v Mestnem muzeju Krško, ki je odprta tudi ob sobotah in nedeljah od 12. ure dalje,« pojasnjuje Ksenja Kragl, svetovalka za turizem v Krškem. In kako je bilo z lanskim turističnim obiskom občine Krško? Nočitve so se zmanjšale, a bilo je več enodnevnih obiskov in izletov. Pomembna za turiste je tudi informacija, da v Hotelu City recepcija ob koncu tedna uradno deluje od 17. ure naprej, do te ure pa je na recepciji obvestilo v treh jezikih, naj se gosti zglasijo v restavraciji hotela, kjer lahko rezervirajo sobo. Razveseljivo je, da mesto Krško po prenovi starega mestnega jedra vabi vse več obiskovalcev, predvsem z različnimi dogodki, vse leto. Okoliško podeželje pa vabi gurmane in ljubitelje aktivnega oddiha s številnimi tematskimi potmi in neokrnjeno naravo.